Purjoa riisipedillä

Tämä on hyvä ruokalaji valmistaa, jos sinulla on paljon ylijäänyttä riisiä. Sipuli, juusto ja liemi antavat hyvää makua kaikelle.

Neljälle

  • 2-3 purjoa, ei liian paksuja
  • 4 annosta keitettyä riisiä

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl kasvislientä
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Paloittele sipulit. Hauduta ne lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä ja valuta.

3. Laita riisi uunivuokaan ja sipulit riisipedille.

4. Paista margariinia ja jauhoja kastikkeeseen, lisää liemi ja keitä 5 minuuttia.

5. Ota kattila liedeltä, mausta ja lisää juusto. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi uunissa kunnes pinta on kauniin värinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja