Purjoa riisipedillä
Tämä on hyvä ruokalaji valmistaa, jos sinulla on paljon ylijäänyttä riisiä. Sipuli, juusto ja liemi antavat hyvää makua kaikelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2-3 purjoa, ei liian paksuja
- 4 annosta keitettyä riisiä
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4-5 dl kasvislientä
- 2 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Paloittele sipulit. Hauduta ne lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä ja valuta.
3. Laita riisi uunivuokaan ja sipulit riisipedille.
4. Paista margariinia ja jauhoja kastikkeeseen, lisää liemi ja keitä 5 minuuttia.
5. Ota kattila liedeltä, mausta ja lisää juusto. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi uunissa kunnes pinta on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta