Purjoa riisipedillä

Tämä on hyvä ruokalaji valmistaa, jos sinulla on paljon ylijäänyttä riisiä. Sipuli, juusto ja liemi antavat hyvää makua kaikelle.

Neljälle

  • 2-3 purjoa, ei liian paksuja
  • 4 annosta keitettyä riisiä

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl kasvislientä
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Paloittele sipulit. Hauduta ne lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä ja valuta.

3. Laita riisi uunivuokaan ja sipulit riisipedille.

4. Paista margariinia ja jauhoja kastikkeeseen, lisää liemi ja keitä 5 minuuttia.

5. Ota kattila liedeltä, mausta ja lisää juusto. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi uunissa kunnes pinta on kauniin värinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.