Purjoa hollandaise-kastikkeessa
Julkaistu
Juhlava ja herkullinen purjovuoka, joka sopii erinomaisesti paistettujen kalafileiden seuraksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 6 hentoa purjoa
- 1 pkt hollandaise-kastiketta
- 1 dl kuohukermaa
- sitruunamehua
- hyppysellinen kajennepippuria
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Leikkaa purjot vajaan 10 sentin paloiksi. Huuhtele huolella ja keitä melkein kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Valuta hyvin ja siirrä voideltuun uunivuokaan.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita hollantilaiskastikeeseen kerma, mausta sitruunamehulla ja hippusella kajennea. Levitä kastike purjojen päälle, ripota pinnalle paprikajauhetta ja gratinoi, kunnes pinta on saanut väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti