Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Purjo-sellerikeittoa ja marinoituja vartaita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä keitossa juurekset yhdistetään tulisesti maustettuihin broilerivartaisiin. Kasvissyöjille maistuvat broilerin asemasta quorn-leikkeestä valmistetut vartaat.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 300 g juuriselleriä
  • 1 pieni purjo
  • 5 dl kanalientä
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl portviiniä
  • ½ rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Broilerivartaat

  • 2 broilerinfileetä
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 4 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Vartaat: Leikkaa kumpikin broilerinfilee kahteen osaan. Sekoita sambal oelek ja oliiviöljy ja marinoi broilerinpaloja seoksessa kaksi tuntia huoneenlämmössä.

2. Puhdista ja paloittele juuriselleri ja purjo ja siirrä palat isoon kattilaan. Kaada päälle kanaliemi, maito ja kerma. Kiehauta ja keitä, kunnes selleri on pehmeää. Soseuta ja tarvittaessa paseeraa keitto. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kaada joukkoon portviini, voi, suola ja valkopippuri.

3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pujota broilerinpalat liotettuihin puuvartaisiin. Ruskista broilerivartaat kauttaaltaan. Jatka kypsentämistä uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Sekoita keittoon juuri ennen tarjoilua tilkka maitoa. Tarjoa vartaat keiton kera.

Lisää aiheesta:

Broileri currykastikkeen keraPaistettu broileri kermakastikkeessaBroilerinfileet sitruunakastikkeessaKana-maapähkinäkeittoPaistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaBroileria viherpippurikastikkeessa
KanavartaatAlkuruoatKananmunatonKanaruokaPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kanavartaita munakoisomarinadissa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Minttumarinoidut piknikvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurtissa marinoidut broilerivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Varrasbroileri