Puolukkapuuro
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4–5 annosta
- 4 dl vettä
- 1 dl maitoa
- 2 dl puolukkasosetta
- ¾ dl mannasuurimoita
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- hyppysellinen suolaa
Valmistusohje
Kaada vesi ja maito kattilaan ja kuumenna kiehuvan kuumaksi. Lisää kiehuvaan nesteeseen puolukkasose ja mannasuurimot. Lisää tämän jälkeen sokeri, vaniljasokeri ja hieman suolaa.
Sekoita aineksia ja anna kiehua hiljakseen 6–8 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä. Vatkaa kylmää puuroa sähkövatkaimella. Näin saat puurosta pehmeää ja ilmavaa.
Tarjoa lasista. Lusikoi lasin pohjalle vatkattua puolukkapuuroa ja kaada päälle villimarjakiisseliä. Viimeistele annos ripottelemalla kiisselin päälle hieman mysliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa