Puolukkaparfait

Kaikkein maukkain jäädykkeestä tulee puolukkasurvoksesta. Tämä on hyvä tilaisuus käyttää puolukoita, joita sinulla ehkä on jäänyt pakastimeen. Ylimääräiset munanvalkuaiset voit hyvin pakastaa ja käyttää myöhemmin.

Ainekset

  • Kahdeksalle
  • 2 ½ dl puolukkahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl vettä
  • 4 munankeltuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • tuoreita puolukoita koristeluun

Valmistusohje

1. Sekoita tomusokeri, munankeltuaiset ja vesi, kuumenna kreemiksi miedolla lämmöllä samalla vatkaten.

2. Kääntele mukaan hillo.

3. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele mukaan kreemiin. Kaada massa vuokaan ja pakasta pari tuntia.

4. Koristele puolukoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.