Puolukkaparfait
Kaikkein maukkain jäädykkeestä tulee puolukkasurvoksesta. Tämä on hyvä tilaisuus käyttää puolukoita, joita sinulla ehkä on jäänyt pakastimeen. Ylimääräiset munanvalkuaiset voit hyvin pakastaa ja käyttää myöhemmin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- Kahdeksalle
- 2 ½ dl puolukkahilloa
- 1 dl tomusokeria
- 1 dl vettä
- 4 munankeltuaista
- 4 dl kuohukermaa
- tuoreita puolukoita koristeluun
Valmistusohje
1. Sekoita tomusokeri, munankeltuaiset ja vesi, kuumenna kreemiksi miedolla lämmöllä samalla vatkaten.
2. Kääntele mukaan hillo.
3. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele mukaan kreemiin. Kaada massa vuokaan ja pakasta pari tuntia.
4. Koristele puolukoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi