Puolukkapäärynät kermavaahdolla
Happamat puolukat ja makeat päärynät sopivat hyvin yhteen, mutta maut tarvitsevat viikon kypsyäkseen. Valmista etukäteen, niin sinun ei sunnuntaina tarvitse valmistaa jälkiruokaa, vaan voit keskittyä tavalliseen ruoanlaittoon.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 10 päärynää kantoineen
- 1 kg tuoreita puolukoita
- 600 g kidesokeria
- 4 dl vettä
- 1 kanelitanko
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhdo puolukat, muussaa ne haarukalla tai monitoimikoneessa/sauvasekoittimella. Keitä vesi, lisää sokeri ja puolukkamuusi ja keitä 10-15 minuuttia, kuori välillä vaahto.
2. Huuhdo ja kuori päärynät ja raaputa kannat puhtaiksi. Laita päärynät puolukkakeitokseen ja keitä ne pehmeiksi n. 10 minuuttia, kokeile tikulla. Nosta päärynät kattilasta ja laita ne ruukkuun kylmenemään. Siivilöi mielellään puolukkakeitos ja anna jäähtyä.
3. Kaada puolukkakeitos päärynöiden päälle niin että ne peittyvät. Anna maustua kylmässä viikko tai enemmän.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan