Puolukkapäärynät kermavaahdolla

Happamat puolukat ja makeat päärynät sopivat hyvin yhteen, mutta maut tarvitsevat viikon kypsyäkseen. Valmista etukäteen, niin sinun ei sunnuntaina tarvitse valmistaa jälkiruokaa, vaan voit keskittyä tavalliseen ruoanlaittoon.

Neljälle

  • 10 päärynää kantoineen
  • 1 kg tuoreita puolukoita
  • 600 g kidesokeria
  • 4 dl vettä
  • 1 kanelitanko

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo puolukat, muussaa ne haarukalla tai monitoimikoneessa/sauvasekoittimella. Keitä vesi, lisää sokeri ja puolukkamuusi ja keitä 10-15 minuuttia, kuori välillä vaahto.

2. Huuhdo ja kuori päärynät ja raaputa kannat puhtaiksi. Laita päärynät puolukkakeitokseen ja keitä ne pehmeiksi n. 10 minuuttia, kokeile tikulla. Nosta päärynät kattilasta ja laita ne ruukkuun kylmenemään. Siivilöi mielellään puolukkakeitos ja anna jäähtyä.

3. Kaada puolukkakeitos päärynöiden päälle niin että ne peittyvät. Anna maustua kylmässä viikko tai enemmän.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.