Mainos

Puolukkakukko

Puolukkakukkoa voi valmistaa myös pieniin annoskulhoihin. Tee taikina itse tai kokeile taikinaksi valmista pakaste-Ruistaikinaa. Tarjoa puolukkakukot haaleina jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 iso (100 g) peruna keitettynä
  • 1½ dl Myllyn Paras Täysjyvävehnäjauhoja (graham)
  • 1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 6-8 dl puolukoita
  • 3-4 rkl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
  • 4-5 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

Lisää pehmeään voihin sokeri, soseutettu peruna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi.

oitele noin 20 cm:n vuoka voilla. Levitä 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää vuokaan kokonaiset sokeroidut puolukat. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Taputtele loput taikinasta vuoan kokoiseksi kanneksi ja peitä sillä marjat. Pistele pinta haarukalla ja liitä reunat tiiviisti yhteen.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 - 40 minuuttia. Annoskukot kypsyvät 30 minuutissa. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti: Kirsti Eskelinen, Suonenjoki

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!