Puolukkajäädyke
Valmista jälkiruuaksi herkullinen puolukkajäädyke. Viimeistele annos sokeroiduilla marjoilla ja kinuskikastikkeella.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl puolukoita
- 1 prk (250 g) rahkaa
- 2 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Lisäksi
- Marjoja
- Kinuskikastiketta
Valmistusohje
Survo puolukat ja sekoita rahkan joukkoon. Vaahdota keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada muovikelmulla vuorattuun vuokaan. Anna jäätyä pakastimessa yön yli.
Tarjoile sokeroitujen marjojen ja valmiin kinuskikastikkeen kanssa.
Puolukkajäädykkeen ravintosisältö ilman kinuskikastiketta:
Energia 190 kcal
Proteiinia 8g (17 E%)
Hiilihydraattia 30g (63 E%)
Kuitua 1g
Rasvaa 4g (19 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 1g (25% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan