Puolukkajäädyke puolukkakastikkeen kera
Puolukan maku sopii hyvin jälkiruokiin. Tähän reseptiin käytetään sekä puolukkahilloa että tuoreita puolukoita. Jäädykkeen on oltava pakastimessa viisi tuntia, joten aloita hyvissä ajoin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8 annosta
- 1 dl puolukkahilloa
- 4 munankeltuaista
- vajaa 1 dl sokeria
- 2 tl giniä (voi jättää pois)
- 5 dl kuohukermaa
Puolukkakastike
- 5 dl tuoreita puolukoita
- ½ dl sokeria
Tarjoiluun
- keksejä
Valmistusohje
Jäädyke: Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään puolukkahillo, keltuaiset ja sokeri. Lisää gini, jos haluat. Käännä varovasti kermavaahto seokseen. Kaada marja-kermaseos pitkulaiseen vuokaan. Peitä muovikelmulla ja pakasta vähintään viisi tuntia.
2. Kastike: Sekoita puolukat ja sokeri. Survo sileäksi tai käytä tehosekoitinta.
3. Siirrä vuoka pakastimesta jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen ja keksien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria