Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puolukka-taatelirieskaset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Noin 20 kpl

  • 3 dl ruisjauhoja
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1-1½ tl suolaa
  • 3 dl puolukoita hieman survottuna
  • 2 dl taatelirouhetta
  • 5 dl puolukkajogurttia (sopii niin normaali kuin rasvaton)
  • 3 rkl siirappia tai hunajaa (½ dl)
  • 3 rkl öljyä tai voisulaa (½ dl)

Valmistusohje

Tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä rieskasia, jos haluat vain pienen annoksen (nois 10 kpl) tee puoli ohjetta. Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään ja jatka sekoittaen muut aineet (survo puolukoita hieman, leikkaa taatelit rouheeksi) ohjeen järjestyksessä joukkoon.

Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille uunipellille väljästi ja levitä ne mataliksi leipäsiksi. Paista noin 10-12 min 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti sellaisenaan tai esim. tuorejuuston kanssa. Maistuvia myös kylmänä, koska puolukka ja taateli säilyttävät rieskaset pidempään maukkaina.

VINKKI: ohjeen taatelin voi korvata myös rusinalla, leikkaa se pieneksi rouheeksi (vähintään rusinat puoliksi). Ja mikäli et halua makeutta, voit jättää taatelit tai rusinat kokonaan pois.

Onko pakastimessasi puolukoita, jotka ovat jääneet käyttämättä? Tässä on ohje käteville ja terveellisille rieskoille, joiden maussa yhdistyvät mukavasti hapan ja makea. Ohje on hiivaton ja kuitupitoinen, herkuttelun ei tarvitse olla aina epäterveellistä!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Nopea raparperi-kaurapaistosHanna Sumarin raparperipaistosPorkkana-sipulimuffinitRukiinen puolukkatorttuHelppo marjapiirakkaHelppo marja-rahkapiirakka
LeipäHedelmät ja marjatKevytMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä