Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puolukka-rahkapiiras

Julkaistu 11.10.2013 12:26

Syksyn kirpsakat puolukat maistuvat lempeän rahkan kanssa piirakassa. Rahkan voit korvata myös kermaviilillä tai tuorejuustolla.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Puolukka-rahkapiiras, 8 annosta

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 dl fariinisokeria tai taloussokeria
    • 1 muna
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl kaurahiutaleita
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • n. 3 dl puolukoita
    • 200 g vaniljarahkaa
    • 1 rkl fariinisokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 1 muna

    Pohja

    • 1 pkt Myllyn Paras Muro- tai Kauramurotaikinaa (400 g)

    Täyte

    • 3 dl puolukoita
    • 2/3 dl sokeria
    • 2 munan valkuaista

    Pohja

    • 1 pkt makeaa piirakkataikinaa

    Täyte

    • 3 dl kuohukermaa
    • 130 g valkoista suklaata
    • 1 dl vettä
    • 1 rkl sokeria
    • 2 kananmunaa
    • 1,5 dl puolukoita

    Valmistusohje

    Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää muna vatkaten.

    Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.

    Painele taikina reunallisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, jonka halkaisija on noin 24 cm.

    Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

    Ripottele puolukat pohjan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada vuokaan.

    Jatka kypsennystä 200 asteessa vielä noin puoli tuntia, kunnes pinta on jähmettynyt.

    Lisää aiheesta:

    Omena-inkivääripiirasTarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteelläPuolukka-kookosneliötHilla-valkosuklaapiirakkaKaura-toscapiirakkaHelppo marja-rahkapiirakka
    PuolukkapiirakkaSadonkorjuuPäivän reseptiKasvisruokaHellapoliisiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Puolukkapiirakka
    • 15.07.201912:01
      Marjapiirakka

      Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

    • 18.02.201300:00
      Sadonkorjuu

      Herkullinen puolukkakakku

    • 18.02.201300:00
      Makeat leivonnaiset

      Rukiinen puolukkatorttu

    • 18.02.201300:00
      Makeat leivonnaiset

      Puolukka-kookosneliöt

    • 11.10.201312:26
      Sadonkorjuu

      Puolukka-rahkapiiras