Puolukka-rahkapiiras

Syksyn kirpsakat puolukat maistuvat lempeän rahkan kanssa piirakassa. Rahkan voit korvata myös kermaviilillä tai tuorejuustolla.

Puolukka-rahkapiiras, 8 annosta

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 dl fariinisokeria tai taloussokeria
    • 1 muna
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl kaurahiutaleita
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • n. 3 dl puolukoita
    • 200 g vaniljarahkaa
    • 1 rkl fariinisokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 1 muna

    Pohja

    • 1 pkt Myllyn Paras Muro- tai Kauramurotaikinaa (400 g)

    Täyte

    • 3 dl puolukoita
    • 2/3 dl sokeria
    • 2 munan valkuaista

    Pohja

    • 1 pkt makeaa piirakkataikinaa

    Täyte

    • 3 dl kuohukermaa
    • 130 g valkoista suklaata
    • 1 dl vettä
    • 1 rkl sokeria
    • 2 kananmunaa
    • 1,5 dl puolukoita

    Valmistusohje

    Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää muna vatkaten.

    Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.

    Painele taikina reunallisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, jonka halkaisija on noin 24 cm.

    Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

    Ripottele puolukat pohjan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada vuokaan.

    Jatka kypsennystä 200 asteessa vielä noin puoli tuntia, kunnes pinta on jähmettynyt.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!