Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puolukka-marenkitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Puolukoiden kirpeys ja marengin makeus ovat parhaimmillaan yhdessä.

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g) tai
  • Valmista taikina itse: (ohje alla)
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1½ dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Päälle

  • 3 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 3 valkuaista

Valmistusohje

Kauramurotaikina sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa, mutta voit käyttää myös valmista Pyöreää Piirakkataikinaa tai leipoa piirakkapohjan itse

Kauramurotaikinasta:

Ota Kauramurotaikina sulamaan levyt erilleen. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Tai valmista oma taikina:

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.

Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti:

Levitä puolukat piirakkapohjalle. Paista puolukkapiirakan pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min.

Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota torttu pois uunista n. 20 minuutin kuluttua ja levitä marenki tämän lähes kypsän tortun päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 min niin kauan, että marenki saa kauniin värin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Puolukka-marenkitorttuKarviaispaistosVuohenjuusto-kinkkupiirakkaRukiinen puolukkatorttuPuolukka-marenkipiiraatKarviaismarja-muropiirakka
PuolukkapiirakkaSadonkorjuuMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Puolukkapiirakka
  • 15.07.201912:01
    Marjapiirakka

    Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Herkullinen puolukkakakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Rukiinen puolukkatorttu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Puolukka-kookosneliöt

  • 11.10.201312:26
    Sadonkorjuu

    Puolukka-rahkapiiras