Puolukkasato sopii tähän makeaan piirakkaan täydellisesti. Pohja on helppo ja nopea tehdä, piimä- tai jogurttipohjaisesta taikinasta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Uunipellillinen
- 3 dl Myllyn Paras Neljän Viljan hiutaleita
- 1 ½ dl kookoshiutaleita
- 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 4 dl piimää tai jogurttia
- 1 ½ tl soodaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa (200 g)
Päälle
- 6 -7 dl puolukoita tai herukoita (2 pss pakaste)
Muruseos
- 50 g öljyä tai margariini- tai voisulaa (½ dl)
- 1 dl sokeria
- 2 dl Myllyn Paras Neljän Viljan hiutaleita
- 2 dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä).
Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!