Puolukka-kookosneliöt
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678002/landscape16_9/515/290/77eb62ddf7dc19653aee149429a80a6d/AX/995552-5746.jpg)
Puolukkasato sopii tähän makeaan piirakkaan täydellisesti. Pohja on helppo ja nopea tehdä, piimä- tai jogurttipohjaisesta taikinasta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Uunipellillinen
- 3 dl Myllyn Paras Neljän Viljan hiutaleita
- 1 ½ dl kookoshiutaleita
- 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 4 dl piimää tai jogurttia
- 1 ½ tl soodaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa (200 g)
Päälle
- 6 -7 dl puolukoita tai herukoita (2 pss pakaste)
Muruseos
- 50 g öljyä tai margariini- tai voisulaa (½ dl)
- 1 dl sokeria
- 2 dl Myllyn Paras Neljän Viljan hiutaleita
- 2 dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä).
Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka