Puolalainen punajuurikeitto

Näistä keitoista löytyy lukuisia muunnelmia puolalaisessa keittiössä: lihan kanssa tai ilman, kirkkaana liemenä tai suurustettuna keittona, kylmänä tai lämpimänä. Tämä keitto on kasvisversio, mutta sitä voi halutessaan hyvin täydentää lihalla tai makkaralla.

Neljälle

  • 6 tuoretta, kuorittua punajuurta
  • 1 litra kasvislientä
  • 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Raasta punajuuret karkeasti tehosekoittimessa tai käsin raastinraudalla. Keitä raaste pehmeäksi kasvisliemessä.

2. Sekoita vehnäjauhot ja crème fraiche ja suurusta keitto sekoituksella. Mausta suolalla, sokerilla ja viinietikalla. Maun tulee olla hapanimelä.

3. Jos keitto on liian sakea, ohenna kasvisliemellä. Tarjoile lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja