Puolalainen punajuurikeitto
Näistä keitoista löytyy lukuisia muunnelmia puolalaisessa keittiössä: lihan kanssa tai ilman, kirkkaana liemenä tai suurustettuna keittona, kylmänä tai lämpimänä. Tämä keitto on kasvisversio, mutta sitä voi halutessaan hyvin täydentää lihalla tai makkaralla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 tuoretta, kuorittua punajuurta
- 1 litra kasvislientä
- 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl viinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Raasta punajuuret karkeasti tehosekoittimessa tai käsin raastinraudalla. Keitä raaste pehmeäksi kasvisliemessä.
2. Sekoita vehnäjauhot ja crème fraiche ja suurusta keitto sekoituksella. Mausta suolalla, sokerilla ja viinietikalla. Maun tulee olla hapanimelä.
3. Jos keitto on liian sakea, ohenna kasvisliemellä. Tarjoile lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan