Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puolalainen punajuurikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 6 tuoretta, kuorittua punajuurta
  • 1 litra kasvislientä
  • 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Raasta punajuuret karkeasti tehosekoittimessa tai käsin raastinraudalla. Keitä raaste pehmeäksi kasvisliemessä.

2. Sekoita vehnäjauhot ja crème fraiche ja suurusta keitto sekoituksella. Mausta suolalla, sokerilla ja viinietikalla. Maun tulee olla hapanimelä.

3. Jos keitto on liian sakea, ohenna kasvisliemellä. Tarjoile lämpimänä.

Näistä keitoista löytyy lukuisia muunnelmia puolalaisessa keittiössä: lihan kanssa tai ilman, kirkkaana liemenä tai suurustettuna keittona, kylmänä tai lämpimänä. Tämä keitto on kasvisversio, mutta sitä voi halutessaan hyvin täydentää lihalla tai makkaralla.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen hernekeittoPersiljakeitto ahvenellaHellapoliisin punajuuri-perunasosekeittoSipulikeittoPastaa ja Créme Ninon -keittoaLihakeitto okran kera
PunajuurikeittoKeitotKananmunatonKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurikeitto
  • 08.09.202108:10
    Viiden jälkeen

    Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Palsternakka-punajuurikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman kera

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Valkosipulinen punajuurikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Puolalainen punajuurikeitto