Puolalainen punajuurikeitto

Näistä keitoista löytyy lukuisia muunnelmia puolalaisessa keittiössä: lihan kanssa tai ilman, kirkkaana liemenä tai suurustettuna keittona, kylmänä tai lämpimänä. Tämä keitto on kasvisversio, mutta sitä voi halutessaan hyvin täydentää lihalla tai makkaralla.

Neljälle

  • 6 tuoretta, kuorittua punajuurta
  • 1 litra kasvislientä
  • 3 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Raasta punajuuret karkeasti tehosekoittimessa tai käsin raastinraudalla. Keitä raaste pehmeäksi kasvisliemessä.

2. Sekoita vehnäjauhot ja crème fraiche ja suurusta keitto sekoituksella. Mausta suolalla, sokerilla ja viinietikalla. Maun tulee olla hapanimelä.

3. Jos keitto on liian sakea, ohenna kasvisliemellä. Tarjoile lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat