Punaviinimarinoidut mansikat

Helppo, maukas ja kaunis vaihtoehto niille, jotka eivät halua jälkiruokamansikoihinsa kermavaahtoa tai jäätelöä. Viinin hapokkuus nostaa esiin marjojen oman aromin ja makeuden. Erityisen juhlavasti tarjoilet annokset punaviinilaseista.

4 hengelle

  • 1 l mansikoita
  • 2 dl punaviiniä (beaujolais-tyyppistä)
  • 1/2 dl (runsas) sokeria
  • sitruunamelissaa tai minttua

Valmistusohje

1. Huuhdo ja perkaa mansikat. Valuta ja sekoita sitten sokerin kanssa.

2. Jaa mansikat annoskulhoihin tai laseihin ja kaada niiden päälle viini. Anna mansikoiden maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Koristele annokset mintulla tai sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!