Punaviinihärkää ja friteerattuja perunapalloja
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657262/landscape16_9/515/290/3b98249a6f7ed7dd2b03aa9d2220f60f/YS/892876-3738.jpg)
Tämä täyteläinen pataruoka maistuu kevyesti keitettyjen juuressuikaleiden kera. Juhlavamman version saat, kun tarjoat lisänä friteerattuja perunapalloja.
4 annosta
- 800 g ossobuccoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl punaviiniä
- 5 dl lihalientä
- 1 laakerinlehti
- ½ tl tuoretta timjamia
- 4-5 kuivattua katajanmarjaa
- voita paistamiseen
- 1 porkkana
- 40 g lanttua
- 2 palsternakkaa
Perunapallot
- 10 keitettyä, kylmää perunaa
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 dl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Leikkaa ossobucco 3 cm kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot ja pane ne pataan, Ripottele pinnalle jauhot. Lisää lihaliemi, viini, laakerinlehti, timjami ja katajanmarjat. Kiehauta. hauduta pataa 45 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista katajanmarjat juuri ennen tarjoilua.
2. Perunapallot: Raasta perunat raastinraudan hienolla terällä ja sekoita raasteeseen desilitra vehnäjauhoja ja yksi kananmuna. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Muotoile raasteseoksesta palloja. Käytä loput vehnäjauhot, muna ja korppujauhot pallojen paneroimiseen. Friteeraa paneeratut pallot öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.
3. Kuori ja suikaloi kasvikset. Keitä suikaleita pari minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Ripottele suikaleet lihapadan päälle ja tarjoa annokset perunapallojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka