Punaviinihärkää ja friteerattuja perunapalloja
Tämä täyteläinen pataruoka maistuu kevyesti keitettyjen juuressuikaleiden kera. Juhlavamman version saat, kun tarjoat lisänä friteerattuja perunapalloja.
4 annosta
- 800 g ossobuccoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl punaviiniä
- 5 dl lihalientä
- 1 laakerinlehti
- ½ tl tuoretta timjamia
- 4-5 kuivattua katajanmarjaa
- voita paistamiseen
- 1 porkkana
- 40 g lanttua
- 2 palsternakkaa
Perunapallot
- 10 keitettyä, kylmää perunaa
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 dl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Leikkaa ossobucco 3 cm kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot ja pane ne pataan, Ripottele pinnalle jauhot. Lisää lihaliemi, viini, laakerinlehti, timjami ja katajanmarjat. Kiehauta. hauduta pataa 45 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista katajanmarjat juuri ennen tarjoilua.
2. Perunapallot: Raasta perunat raastinraudan hienolla terällä ja sekoita raasteeseen desilitra vehnäjauhoja ja yksi kananmuna. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Muotoile raasteseoksesta palloja. Käytä loput vehnäjauhot, muna ja korppujauhot pallojen paneroimiseen. Friteeraa paneeratut pallot öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.
3. Kuori ja suikaloi kasvikset. Keitä suikaleita pari minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Ripottele suikaleet lihapadan päälle ja tarjoa annokset perunapallojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan