Tämä täyteläinen pataruoka maistuu kevyesti keitettyjen juuressuikaleiden kera. Juhlavamman version saat, kun tarjoat lisänä friteerattuja perunapalloja.
4 annosta
- 800 g ossobuccoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl punaviiniä
- 5 dl lihalientä
- 1 laakerinlehti
- ½ tl tuoretta timjamia
- 4-5 kuivattua katajanmarjaa
- voita paistamiseen
- 1 porkkana
- 40 g lanttua
- 2 palsternakkaa
Perunapallot
- 10 keitettyä, kylmää perunaa
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 dl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Leikkaa ossobucco 3 cm kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot ja pane ne pataan, Ripottele pinnalle jauhot. Lisää lihaliemi, viini, laakerinlehti, timjami ja katajanmarjat. Kiehauta. hauduta pataa 45 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista katajanmarjat juuri ennen tarjoilua.
2. Perunapallot: Raasta perunat raastinraudan hienolla terällä ja sekoita raasteeseen desilitra vehnäjauhoja ja yksi kananmuna. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Muotoile raasteseoksesta palloja. Käytä loput vehnäjauhot, muna ja korppujauhot pallojen paneroimiseen. Friteeraa paneeratut pallot öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.
3. Kuori ja suikaloi kasvikset. Keitä suikaleita pari minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Ripottele suikaleet lihapadan päälle ja tarjoa annokset perunapallojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.