Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviinihärkää ja friteerattuja perunapalloja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä täyteläinen pataruoka maistuu kevyesti keitettyjen juuressuikaleiden kera. Juhlavamman version saat, kun tarjoat lisänä friteerattuja perunapalloja.

4 annosta

  • 800 g ossobuccoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl punaviiniä
  • 5 dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl tuoretta timjamia
  • 4-5 kuivattua katajanmarjaa
  • voita paistamiseen
  • 1 porkkana
  • 40 g lanttua
  • 2 palsternakkaa

Perunapallot

  • 10 keitettyä, kylmää perunaa
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Leikkaa ossobucco 3 cm kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot ja pane ne pataan, Ripottele pinnalle jauhot. Lisää lihaliemi, viini, laakerinlehti, timjami ja katajanmarjat. Kiehauta. hauduta pataa 45 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista katajanmarjat juuri ennen tarjoilua.

2. Perunapallot: Raasta perunat raastinraudan hienolla terällä ja sekoita raasteeseen desilitra vehnäjauhoja ja yksi kananmuna. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Muotoile raasteseoksesta palloja. Käytä loput vehnäjauhot, muna ja korppujauhot pallojen paneroimiseen. Friteeraa paneeratut pallot öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.

3. Kuori ja suikaloi kasvikset. Keitä suikaleita pari minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Ripottele suikaleet lihapadan päälle ja tarjoa annokset perunapallojen kera.

Lisää aiheesta:

Falafel egyptiläiseen tapaanPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaItämaiset frikadellit couscousin keraUunilammascurryPähkinämureke sienikastikkeellaJuustocurry herneiden kera
Osso buccoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Osso bucco
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucco munakoison kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Punaviinihärkää ja friteerattuja perunapalloja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oikea osso buco

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso buco sahramirisoton kera