Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punajuurikeitto Moskovan tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 750 g tuoreita punajuuria
  • 2 tomaattia
  • 1 1/4 dl sipulisilppua
  • 2 rkl voita
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 l häränlihalientä
  • 225 g valkokaalia
  • 115 g keittokinkkua
  • 115 g voimakasta makkaraa
  • 450 g keitettyä naudanlihaa
  • 4 persiljanoksaa
  • 1 laakerinlehti

Tarjoiluun

  • 1 dl persiljasilppua
  • 2 ½ dl smetanaa
  • (tai kermaviiliä tai ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Kalttaa ja pieni tomaatit. Kuori ja silppua sipuli. Suikaloi kaali. Kuori punajuuret ja leikkaa 3 millin suikaleiksi. Leikkaa kinkku ja naudanliha kuutioiksi ja makkara viipaleiksi. Sido persiljanoksat ja laakerinlehti kimpuksi.

2. Kuumenna voi isossa padassa ja kuullota sipulisilppu sekoittaen. Lisää punajuurisuikaleet, viinietikka, sokeri, tomaatit ja 1 tl suolaa. Pyöräytä muutama kierros mustapippuria myllystä. Kaada joukkoon 5 dl lihaliemestä ja hauduta keittoa kannella peitettynä 50 minuuttia.

3. Lisää loput lihaliemestä ja sekoita mukaan kaalisuikaleet, liha ja makkarat sekä maustekimppu. Keitä hiljaa 30 minuuttia kansi raollaan, jotta kaunis väri tulee esiin. Jos pidät kannen kiinni, keitosta tulee punaruskeaa. Tarjoile keitto koristeltuna persiljasilpulla ja ohessa smetanaa tai muuta hapankermaa.

Tämänkin keiton laita on samoin kuin useimpien klassisten keitosten: alunperin on otettu, mitä seudulla on ollut saatavissa. Tämä versio on Moskovasta ja se sisältää sekä sian- että naudanlihaa ja lisäksi makkaraa. Keitto vain paranee, jos se saa kypsyä kylmässä muutaman päivän ennen syömistä. Tarjoile sopan kanssa smetanaa ja leipää.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoBroileria piparjuurikastikkeessaNaudanpaistia liemessäRiimisuolattu häränrinta piparjuurikastikkeessaPunasipulikeitto ja juustomunakasPunajuurinen seljanka
PunajuurikeittoLiharuokaSadonkorjuuPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurikeitto
  • 08.09.202108:10
    Viiden jälkeen

    Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Palsternakka-punajuurikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman kera

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Valkosipulinen punajuurikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Puolalainen punajuurikeitto