Punajuurennaatti-risotto

4:lle hengelle

  • naatit yhdestä punajuurinipusta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 salottisipulia
  • 3 dl arborioriisiä
  • ½ -1 dl valkoviiniä
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • oliiviöljyä
  • persiljaa
  • parmesania
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Lämmitä liemi kattilassa. Pilko valkosipulit ja sipulit pieniksi. Lämmitä oliiviöljy laakeassa kasarissa tai korkeareunaisessa pannussa. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää riisit käännellen niitä.

Kaada kuultavien riisien joukkoon puolet valkoviinistä. Sekoita riisiä samalla kun neste haihtuu. Lämpö on hyvä pitää keskitasolla, ettei neste hauhdu liian nopeasti.

Lisää risottoon lientä ja viiniä kauhallinen kerrallaan sitä mukaan, kun se imeytyy riisiin. Pyöritä riisiä puulusikalla ja vahdi, ettei se kuivu.

Kiehauta kattilallinen vettä ja ryöppää nopeasti pestyt ja pilkotut punajuuren naatit. Varo, ettet keitä naatteja liikaa, etteivät ne menetä upeaa väriään ja makuaan.

Kun riisi on kypsää, lisää vielä pieni tilkka nestettä ja heitä perään naatit sekä raasta risottoon noin 1 dl parmesania ja mausta suolalla sekä pippurilla. Koristele persiljasilpulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!