Punajuurennaatti-risotto
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- naatit yhdestä punajuurinipusta
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 salottisipulia
- 3 dl arborioriisiä
- ½ -1 dl valkoviiniä
- 1 l kasvis- tai kanalientä
- oliiviöljyä
- persiljaa
- parmesania
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Lämmitä liemi kattilassa. Pilko valkosipulit ja sipulit pieniksi. Lämmitä oliiviöljy laakeassa kasarissa tai korkeareunaisessa pannussa. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää riisit käännellen niitä.
Kaada kuultavien riisien joukkoon puolet valkoviinistä. Sekoita riisiä samalla kun neste haihtuu. Lämpö on hyvä pitää keskitasolla, ettei neste hauhdu liian nopeasti.
Lisää risottoon lientä ja viiniä kauhallinen kerrallaan sitä mukaan, kun se imeytyy riisiin. Pyöritä riisiä puulusikalla ja vahdi, ettei se kuivu.
Kiehauta kattilallinen vettä ja ryöppää nopeasti pestyt ja pilkotut punajuuren naatit. Varo, ettet keitä naatteja liikaa, etteivät ne menetä upeaa väriään ja makuaan.
Kun riisi on kypsää, lisää vielä pieni tilkka nestettä ja heitä perään naatit sekä raasta risottoon noin 1 dl parmesania ja mausta suolalla sekä pippurilla. Koristele persiljasilpulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka