Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaiset ribsit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4:lle hengelle
  • 1 kg valmiiksi keitettyä porsaan grillikylkeä
  • five spice -maustesekoitusta
  • jauhettua anista
  • n. 2 dl hunajaa
  • n. ½ tl punaista karamelliväriä
  • n. 1 rkl vettä
  • suolaa

Valmistusohje

Peitä kokonainen porsaankylki isossa kattilassa vedellä ja keitä 1-2 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Nosta vedestä ja anna jäähtyä hetken, jotta lihaa on helpompi käsitellä. Nosta uunivuokaan ja hiero kauttaaltaan suolalla. Jos käytät aniksen siemeniä, pyöräytä ne morttelissa hienoksi ja hiero lihan pintaan. Hiero lihaan myös Five Spice -mausteseosta.

Ota pieni kippo ja valmista glaseeraus. Kaada kippoon hunaja ja n.1 rkl vettä. Ennen sekoitusta ripauta seokseen vielä punaista karamelliväriä. Sekoita. Sivele porsas liemellä ja nosta ribsit uuniin. Paahda 200 asteessa, käy tasaisin väliajoin sivelemässä possua glaseerauksella. Porsas on valmista noin 20 minuutin päästä, se saa kauniin punaisen ja rapean pinnan glaseerauksen ansiosta.

Leikkaa liha luiden välistä pitkiksi annospaloiksi ja tarjoile. Tämä ruoka sopii mainiosti myös grillissä paahdettavaksi.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin Glögillä maustettu lihapataLihaliemen keitto-ohjeetLuumusilavoitu kyljysriviVanhanajan hapanpaistiLammasvarras suklaakastikkeessaHöyrytettyä turskaa
RibsitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Ribsit
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Amerikkalaiset ribsit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajakiiltoiset inkivääriribsit

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Baby back ribsit BBQ-kastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Ylämaankarjan ribsit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Valkosipuliset ribsit