Punaiset ribsit
Ainekset
- 4:lle hengelle
- 1 kg valmiiksi keitettyä porsaan grillikylkeä
- five spice -maustesekoitusta
- jauhettua anista
- n. 2 dl hunajaa
- n. ½ tl punaista karamelliväriä
- n. 1 rkl vettä
- suolaa
Valmistusohje
Peitä kokonainen porsaankylki isossa kattilassa vedellä ja keitä 1-2 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Nosta vedestä ja anna jäähtyä hetken, jotta lihaa on helpompi käsitellä. Nosta uunivuokaan ja hiero kauttaaltaan suolalla. Jos käytät aniksen siemeniä, pyöräytä ne morttelissa hienoksi ja hiero lihan pintaan. Hiero lihaan myös Five Spice -mausteseosta.
Ota pieni kippo ja valmista glaseeraus. Kaada kippoon hunaja ja n.1 rkl vettä. Ennen sekoitusta ripauta seokseen vielä punaista karamelliväriä. Sekoita. Sivele porsas liemellä ja nosta ribsit uuniin. Paahda 200 asteessa, käy tasaisin väliajoin sivelemässä possua glaseerauksella. Porsas on valmista noin 20 minuutin päästä, se saa kauniin punaisen ja rapean pinnan glaseerauksen ansiosta.
Leikkaa liha luiden välistä pitkiksi annospaloiksi ja tarjoile. Tämä ruoka sopii mainiosti myös grillissä paahdettavaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan