Punainen spagetti bolognese

Punainen spagetti bolognese maistuu perheen pienimmillekin. Tarjoile kastike keitetyn spagetin ja parmesaanin kanssa.

Ainekset

  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2-3 punajuurta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl tomaattipyreetä
  • 1 prk (400-500 g) tomaattimurskaa
  • n. 2 dl punaviiniä tai vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 0,5 tl timjamia

Lisäksi

  • 400 g spagettia
  • 1-2 dl parmesaania

Valmistusohje

Ruskista jauheliha pannulla ja raasta joukkoon punajuuret. Hienonna sekaan myös sipulit. Anna punajuuren ja sipulin pehmetä. Lisää pannulle tomaattipyree ja –murska sekä neste. Mausta ja anna hautua. Tarjoile kastike keitetyn spagetin ja parmesaanin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.