Punainen nakkikeitto
Vauhtia perinteiseen soppaan punaviinietikalla!
4 annosta
- 1 sipuli
- pala (200 g) valkokaalia
- 2 (300 g) punajuurta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 laakerinlehti
- 2 perunaa
- 250 g nakkeja
- 1 maustekurkku
- 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
- 1 tl timjamia
- suolaa
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Hienonna sipuli, suikaloi kaali ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuullota aineksia hetki öljyssä ja lisää vesi, kasvisliemikuutio sekä laakerinlehti.
Keitä 10–15 minuuttia, eli kunnes kaali on pehmennyt. Kuutioi perunat ja lisää ne keittoon.
Keitä kunnes perunakuutiot ovat kypsiä. Paloittele nakit, kuutioi maustekurkku ja lisää ainekset keittoon. Mausta punaviinietikalla, timjamilla ja tarvittaessa suolalla.
Tarjoa kuumana tuoreen leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti