Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Potkapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 kg lampaan- tai sianpotkaa sahattuna viipaleiksi
  • 1 lihaliemikuutio
  • 8 pikkusipulia
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 purki kokonaisia tomaatteja
  • 2-3 dl vettä
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa suikaleina
  • 1 lohko juuriselleriä suikaleina
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista lihat pannulla ja siirrä pataan. Ruskista sitten sipulit ja siirrä myös pataan.

2. Ripottele päälle jauho, sekoita ja lisää vesi, tomaatit, puristetut valkosipulinkynnet, liemikuutio, laakerinlehti ja yrttimausteet. Keitä hiljaa kannen alla noin tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää juurekset keittämisen puolivälissä. Ripottele pinnalle persiljasilppua, tarjoile nuudeleita lisänä.

Lisää aiheesta:

Papu-lammaspataFileepataVasikkapataLammasta ja vihanneksiaItalialainen sianpotkaOluenpanijan villi pata
LammaspataPorsaanlihapataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Italialaiset tekevät ihanaa pataa vasikanpotkista, ossobucoa. Tässä muunnelma, joka tehdään lampaan- tai sianpotkasta. Anna niiden porista padassa niin kauan, että liha melkein putoaa luista.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew