Potkapata

Italialaiset tekevät ihanaa pataa vasikanpotkista, ossobucoa. Tässä muunnelma, joka tehdään lampaan- tai sianpotkasta. Anna niiden porista padassa niin kauan, että liha melkein putoaa luista.

Neljälle

  • 1 kg lampaan- tai sianpotkaa sahattuna viipaleiksi
  • 1 lihaliemikuutio
  • 8 pikkusipulia
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 purki kokonaisia tomaatteja
  • 2-3 dl vettä
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa suikaleina
  • 1 lohko juuriselleriä suikaleina
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista lihat pannulla ja siirrä pataan. Ruskista sitten sipulit ja siirrä myös pataan.

2. Ripottele päälle jauho, sekoita ja lisää vesi, tomaatit, puristetut valkosipulinkynnet, liemikuutio, laakerinlehti ja yrttimausteet. Keitä hiljaa kannen alla noin tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää juurekset keittämisen puolivälissä. Ripottele pinnalle persiljasilppua, tarjoile nuudeleita lisänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.