Potkapata
Italialaiset tekevät ihanaa pataa vasikanpotkista, ossobucoa. Tässä muunnelma, joka tehdään lampaan- tai sianpotkasta. Anna niiden porista padassa niin kauan, että liha melkein putoaa luista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg lampaan- tai sianpotkaa sahattuna viipaleiksi
- 1 lihaliemikuutio
- 8 pikkusipulia
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 purki kokonaisia tomaatteja
- 2-3 dl vettä
- 1 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa suikaleina
- 1 lohko juuriselleriä suikaleina
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 1 tl basilikaa
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Mausta ja ruskista lihat pannulla ja siirrä pataan. Ruskista sitten sipulit ja siirrä myös pataan.
2. Ripottele päälle jauho, sekoita ja lisää vesi, tomaatit, puristetut valkosipulinkynnet, liemikuutio, laakerinlehti ja yrttimausteet. Keitä hiljaa kannen alla noin tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää juurekset keittämisen puolivälissä. Ripottele pinnalle persiljasilppua, tarjoile nuudeleita lisänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka