Sinappikastike antaa pyille lisämakua. Jauhelihapyyt voit valmistaa yhtä hyvin myös naudan- ja hirvenlihasta.
Neljälle
- 600 g vähärasvaista sikajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 3 munankeltuaista
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 2 dl kermaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2-3 dl vaaleaa lihalientä
- 2 dl kermaa
- tilkka soijaa
- ½ rkl dijonsinappia
- ½ dl persiljasilppua
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan ensin suola ja pippuri, sitten muut ainekset.
2. Muotoile mureketaikinasta munankokoisia pyöryköitä ja paista ne hitaasta kypsiksi voissa pannulla keskilämmöllä.
3. Kastike: Kuullota voi ja jauho, lisää lihaliemi ja kerma vähitellen ja sekoittaen, keitä 10 minuuttia. Mausta kastike soijalla ja sinapilla. Kaada kastike pyitten päälle ja sirottele persiljasilppua päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.