Possupyyt sinappikastikkeessa

Sinappikastike antaa pyille lisämakua. Jauhelihapyyt voit valmistaa yhtä hyvin myös naudan- ja hirvenlihasta.

Neljälle

  • 600 g vähärasvaista sikajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 3 munankeltuaista
  • 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 2 dl kermaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2-3 dl vaaleaa lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • tilkka soijaa
  • ½ rkl dijonsinappia
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan ensin suola ja pippuri, sitten muut ainekset.

2. Muotoile mureketaikinasta munankokoisia pyöryköitä ja paista ne hitaasta kypsiksi voissa pannulla keskilämmöllä.

3. Kastike: Kuullota voi ja jauho, lisää lihaliemi ja kerma vähitellen ja sekoittaen, keitä 10 minuuttia. Mausta kastike soijalla ja sinapilla. Kaada kastike pyitten päälle ja sirottele persiljasilppua päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja