Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Possu-fenkolimakkaraa ja janssonin perunasalaattia

14:21Kotitekoista makkaraa
Julkaistu 28.04.2014 07:21

28.4.2014. Viikon kokki, ravintola Juuren Ilja Björs opastaa, miten tehdään herkullista possumakkaraa.

Makkara

  • 1 1/2 kg porsaan jauhelihaa
  • 200 g silavaa
  • 300 g sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 1/2 ruukkua oreganoa
  • 1/2 ruukkua timjamia
  • 4 dl omenamehua
  • 4 dl valkoviiniä
  • 1/2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 8 mustapippuria
  • 4 valkopippuria
  • 4 maustepippuria
  • 1/2 tähtianista
  • 1 rkl suolaa
  • öljyä kuullottamiseen
  • porsaansuolia

Janssonin perunasalaatti

  • 500 g perunaa
  • 100 g ranskankermaa
  • 4 anjovisfileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl jauhettua maustepippuria
  • 2 dl perusmajoneesia
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • suolaa
  • vettä

Majoneesi

  • 1 keltuainen
  • 1 tl Dijon sinappia
  • 1 tl suomalaista perussinappia
  • hyppysellinen suolaa
  • korkillinen punaviinietikka
  • 2,5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Makkara:

Laita porsaan suolet likoamaan kylmään veteen.Kuori ja silppua sipulit sekä hienonna yrtit. Laita kevyesti öljyttyyn kattilaan ja kuullota. Lisää nesteet, kiehauta ja hauduta noin 10 minuuttia, kunnes nestemäärä on hautunut puoleen. Aja seos sileäksi sauva- tai tehosekoittimella ja jäähdytä. Paahda korianterin- ja fenkolinsiemeniä, pippureita sekä tähtianista kuivalla pannulla muutaman minuutti. Jauha mausteet morttelissa hienoksi. Kuutioi silava. Laita jauheliha kulhoon ja sekoita siihen suola. Yhdistä loput ainekset kulhossa ja sekoita. Laita tunniksi kylmään maustumaan. Valmista makkarat. Paista pannulla tai uunissa kypsiksi ja tarjoile perunasalaatin kera.

Majoneesi:

Yhdistä ja sekoita öljyä lukuun ottamatta ainekset kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana seokseen samaan aikaan voimakkaasti vatkaten. Voit käyttää vispilää tai tehosekoitinta. Ohjeesta tulee valmista majoneesia noin 3 dl ja se säilyy kylmässä muutaman päivän.

Janssonin perunasalaatti:

Harjaa ja pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Keitä perunat kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä ja jäähdytä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi sekä hienonna anjovikset ja laita kulhoon. Lisää ranskankerma ja maustepippuri ja aja seos sauva- tai tehosekoittimella sileäksi. Yhdistä majoneesi seokseen ja lisää perunat ja sekoita. Silppua ruohosipuli ja sekoita Janssonin perunoihin. Anna maustua tunnin kylmässä ja tarjoile makkaran lisukkeena.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihilloKokkisodan toisessa jaksossa valmistetaan huoltoaseman pika-annos – katso reseptit!Kokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!Savujuureskeitto, villisian noisetit, suikaleperunat ja lisäkkeetLuomukaritsan kotletti, savuluukastiketta ja herne-perunapyreetäBroccoli-pinaattipullat
MakkaraPerunasalaattiMakuja ja ElämääVappuPäivän reseptiAjankohtaistaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 08.05.202315:45
    Fenkoliruokia

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 11.07.202108:00
    Paistettu makkara

    Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kotitekoinen salsicca

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Makkaraa ja mustia papuja