Portteripaisti mustaviinimarjamehussa
Portteripaistiin voit käyttää naudan lapaa, etuselkää tai selkäpaistia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
8 annosta
- 1½ kg luutonta naudanlihaa
- 2 sipulia
- 3 dl portteria
- 1 dl laimentamatonta mustaviinimarjamehua
- 3/4 dl soijaa
- 8 katajanmarjaa
- 8 kokonaista valkopippuria
- 2 tl kuivattua timjamia
- 3 lihaliemikuutiota
- 1½ dl kermaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- keitettyjä, voissa pyöräytettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kaada pataan portteri, mustaviinimarjamehu ja soija. Lisää katajanmarjat, valkopippurit, timjami ja liemikuutiot. Muista jättää tilaa myös lihapalalle, joka kuitenkin saa olla padassa "tiukasti". Kiehauta ja anna sitten hautua matalassa lämpötilassa kannen alla noin puolentoista tunnin ajan.
2. Kääntele lihapalaa jokusen kerran haudutuksen aikana. Paisti on valmis, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Ota pata pois levyltä ja anna paistin levätä padassa 20 minuuttia ennen leikkaamista.
3. Vatkaa kerma lihan liemen kanssa ja lämmitä se kastikkeeksi. Tarjoile vihannesten ja perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät