Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Portteripaisti mustaviinimarjamehussa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Portteripaistiin voit käyttää naudan lapaa, etuselkää tai selkäpaistia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

8 annosta

  • 1½ kg luutonta naudanlihaa
  • 2 sipulia
  • 3 dl portteria
  • 1 dl laimentamatonta mustaviinimarjamehua
  • 3/4 dl soijaa
  • 8 katajanmarjaa
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 1½ dl kermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • keitettyjä, voissa pyöräytettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kaada pataan portteri, mustaviinimarjamehu ja soija. Lisää katajanmarjat, valkopippurit, timjami ja liemikuutiot. Muista jättää tilaa myös lihapalalle, joka kuitenkin saa olla padassa "tiukasti". Kiehauta ja anna sitten hautua matalassa lämpötilassa kannen alla noin puolentoista tunnin ajan.

2. Kääntele lihapalaa jokusen kerran haudutuksen aikana. Paisti on valmis, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Ota pata pois levyltä ja anna paistin levätä padassa 20 minuuttia ennen leikkaamista.

3. Vatkaa kerma lihan liemen kanssa ja lämmitä se kastikkeeksi. Tarjoile vihannesten ja perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Peuranpaisti calvadoskastikkeessaTexas chiliKatalonialainen lammaspataLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaPorterpaistiPorter-paisti porosta
NaudanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta