Porterpaisti
Porterpaistiin voit käyttää naudan lapaa, ulko- tai sisäpaistia. Lihan laadusta riippuu sen kypsennysaika. Upeaa makua ja mehevyyttä padassa kypsennettävälle paistille antaa tumma, rehevä porter-olut eli portteri.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 ½ kg luutonta naudanpaistia
- 2 sipulia
- 3 dl portteria
- 1 dl vahvaa mustaviinimarjamehua
- 3/4 dl kiinalaista soijaa
- 8 katajanmarjaa
- 8 kokonaista valkopippuria
- 2 tl kuivattua timjamia
- 3 lihaliemikuutiota
- 1 ½ dl kermaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- keitettyjä, voilla valeltuja vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kaada pataan portteri, mustaviinimarjamehu ja soija. Lisää sipuliviipaleet, katajanmarjat, pippurit, timjami ja liemikuutiot. Muista, että myös lihan on mahduttava pataan, mutta se saakin olla melko ahtaasti. Kiehauta padan ainekset ja nosta liha pataan. Anna poreilla miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 90 minuuttia.
2. Kääntele paistia silloin tällöin. Paisti on kypsää, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Ota pata liedeltä ja anna lihan vetäytyä liemessään 20 minuuttia ennen viipalointia.
3. Nosta liha padasta ja viipaloi. Vatkaa kerma keitinliemeen ja kuumenna se kastikkeeksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti