Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porterpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg luutonta naudanpaistia
  • 2 sipulia
  • 3 dl portteria
  • 1 dl vahvaa mustaviinimarjamehua
  • 3/4 dl kiinalaista soijaa
  • 8 katajanmarjaa
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 1 ½ dl kermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • keitettyjä, voilla valeltuja vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kaada pataan portteri, mustaviinimarjamehu ja soija. Lisää sipuliviipaleet, katajanmarjat, pippurit, timjami ja liemikuutiot. Muista, että myös lihan on mahduttava pataan, mutta se saakin olla melko ahtaasti. Kiehauta padan ainekset ja nosta liha pataan. Anna poreilla miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 90 minuuttia.

2. Kääntele paistia silloin tällöin. Paisti on kypsää, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Ota pata liedeltä ja anna lihan vetäytyä liemessään 20 minuuttia ennen viipalointia.

3. Nosta liha padasta ja viipaloi. Vatkaa kerma keitinliemeen ja kuumenna se kastikkeeksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

Porterpaistiin voit käyttää naudan lapaa, ulko- tai sisäpaistia. Lihan laadusta riippuu sen kypsennysaika. Upeaa makua ja mehevyyttä padassa kypsennettävälle paistille antaa tumma, rehevä porter-olut eli portteri.

Lisää aiheesta:

Peuranpaisti calvadoskastikkeessaPortteripaisti mustaviinimarjamehussaKatalonialainen lammaspataLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaKylkipaistia amerikkalaisittainPorter-paisti porosta
NaudanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta