Porterpaisti

Porterpaistiin voit käyttää naudan lapaa, ulko- tai sisäpaistia. Lihan laadusta riippuu sen kypsennysaika. Upeaa makua ja mehevyyttä padassa kypsennettävälle paistille antaa tumma, rehevä porter-olut eli portteri.

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg luutonta naudanpaistia
  • 2 sipulia
  • 3 dl portteria
  • 1 dl vahvaa mustaviinimarjamehua
  • 3/4 dl kiinalaista soijaa
  • 8 katajanmarjaa
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 1 ½ dl kermaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • keitettyjä, voilla valeltuja vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kaada pataan portteri, mustaviinimarjamehu ja soija. Lisää sipuliviipaleet, katajanmarjat, pippurit, timjami ja liemikuutiot. Muista, että myös lihan on mahduttava pataan, mutta se saakin olla melko ahtaasti. Kiehauta padan ainekset ja nosta liha pataan. Anna poreilla miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 90 minuuttia.

2. Kääntele paistia silloin tällöin. Paisti on kypsää, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Ota pata liedeltä ja anna lihan vetäytyä liemessään 20 minuuttia ennen viipalointia.

3. Nosta liha padasta ja viipaloi. Vatkaa kerma keitinliemeen ja kuumenna se kastikkeeksi. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!