Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Portage Victoria-kanakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 grillattu broileri
  • 1 1/4 litraa kanalientä
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen niin, että kuori halkeilee. Kuori ja poista siemenet ja paloittele tomaatin malto. Sekoita vehnäjauhoissa ja voista suurus.

2. Kuullota tomaatinpaloja oliiviöljytilkassa suuressa kattilassa. Lisää kanaliemi ja hauduta hetki. Lisää 2 dl kermaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada voi-jauhosuurus keittoon vähän kerrallaan niin, että keitto sakenee.

3. Leikkaa broilerinliha pieniksi paoiksi ja lisää palat keittoon. Kiehauta ja annostele keitto keittokulhoihin. Vatkaa jäljelle jäänyt kerma ja nosta lusikalla jokaisen annoksen päälle nokare kermaa. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoKuohuva kanakeittoBroileri-kinkku-paprikakeittoAppelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoGratinoitu sipulikeittoCrème Vichyssoise
KanakeittoKeitotKananmunatonPääruoatKanaruoka

Suurustettu keitto tuntuu aina kirkasta keittoa ruokaisammalta. Tässä keitossa käytetään voi-jauhosuurusta. Loraus kermaa tekee keitosta pehmeän ja ylellisen, tomaatit puolestaan tuovat sekä väriä että makua. Alkuperäisessä ohjeessa keitetään myös broileri ja kanaliemi, mutta tässä käytämme valmista kanalientä ja valmiiksi grillattua broileria.

Tuoreimmat aiheesta

Kanakeitto
  • 15.12.202313:00
    Ehdokkaat vs google

    Jussi Halla-ahon kanakeitto

  • 08.01.202209:00
    Keitot

    Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto

  • 23.04.201816:05
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kermainen kanakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanakeitto palsternakalla

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanakeitto purjon ja retiisien kera