Porsasstroganov

Stroganov vie kielen mennessään. Smetana toimii tässä ruuassa mainiosti.

Ainekset

  • 600 g porsaanlihasuikaleita
  • 1 sipuli
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ l vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 prk smetanaa
  • 1 maustekurkku
  • öljyä
  • mustapippuria
  • perunoita tai makaronia

Valmistusohje

Ruskista lihasuikaleet ja leikattu sipuli pannulla tai padassa. Lisää tomaattipyree, jauhot ja leikattu valkosipuli lihojen päälle.

Kaada vesi koko ajan sekoittaen mukaan pataan ja mausta liemikuutiolla. Anna hautua vartista puoleen tuntiin, kunnes liha on murean pehmeää.

Lisää lopussa smetana ja kuutioitu maustekurkku.

Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä perunoita, muusia tai makaronia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.