Porsasstroganov
Stroganov vie kielen mennessään. Smetana toimii tässä ruuassa mainiosti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 600 g porsaanlihasuikaleita
- 1 sipuli
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ l vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 prk smetanaa
- 1 maustekurkku
- öljyä
- mustapippuria
- perunoita tai makaronia
Valmistusohje
Ruskista lihasuikaleet ja leikattu sipuli pannulla tai padassa. Lisää tomaattipyree, jauhot ja leikattu valkosipuli lihojen päälle.
Kaada vesi koko ajan sekoittaen mukaan pataan ja mausta liemikuutiolla. Anna hautua vartista puoleen tuntiin, kunnes liha on murean pehmeää.
Lisää lopussa smetana ja kuutioitu maustekurkku.
Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä perunoita, muusia tai makaronia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka