Porsaanpata tillikastikkeella

Tilliliha valmistetaan perinteisesti vasikasta tai lampaasta, mutta tässä kokki on uskaltanut uudistua ja valmistaa ruoan porsaanlihasta. Liha keitetään kokonaisena palana ja lisätään kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Tämä on mainio ruokalaji, jos haluaa valmistaa ruoan etukäteen. Keitetyt perunat ovat oiva lisuke.

Neljälle

  • 800 g luutonta porsaanseläkettä
  • 1 l vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria

Kastike

  • keittoliemi
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Laita lihapala kattilaan, kaada päälle niin paljon vettä että liha peittyy, lisää suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 1 tunti. Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi.

2. Kastike: Hienonna tilli, sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja sekoita voisulaan jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää keittolientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia, mausta etikalla ja sokerilla.

3. Kuutioi liha ja sekoita kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita tilli mukaan juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!