Porsaanpata tillikastikkeella

Tilliliha valmistetaan perinteisesti vasikasta tai lampaasta, mutta tässä kokki on uskaltanut uudistua ja valmistaa ruoan porsaanlihasta. Liha keitetään kokonaisena palana ja lisätään kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Tämä on mainio ruokalaji, jos haluaa valmistaa ruoan etukäteen. Keitetyt perunat ovat oiva lisuke.

Neljälle

  • 800 g luutonta porsaanseläkettä
  • 1 l vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria

Kastike

  • keittoliemi
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Laita lihapala kattilaan, kaada päälle niin paljon vettä että liha peittyy, lisää suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 1 tunti. Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi.

2. Kastike: Hienonna tilli, sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja sekoita voisulaan jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää keittolientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia, mausta etikalla ja sokerilla.

3. Kuutioi liha ja sekoita kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita tilli mukaan juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.