Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaanleike & limettivoi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 500 g porsaan ulkofileetä
  • n. 2 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 munaa
  • tilkka kylmää vettä
  • n. 2 dl korppujauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Limettivoi

  • 300 g voita
  • 2 limettiä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • persiljaa

Valmistusohje

Poista ulkofileestä kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa neljä pihviä ja nuiji ohuiksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Riko munat lautaselle ja sekoita mukaan hieman vettä. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kypsäksi pannulla kuumassa rypsiöljyssä noin 2 min. per puoli.

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Hienonna valkosipulinkynsi mukaan. Raasta voin joukkoon limetin kuoret ja purista mukaan mehu. Hienonna persilja ja lisää mukaan. Vatkaa maustevoi kevyeksi vaahdoksi. Pyöritä kelmun tai folion avulla pötköksi ja laita kylmään jähmettymään. Leikkaa voista nappi leikkeiden päälle. Tämä maustevoi sopii myös mainiosti paistetuille ja grillatuille kalaruoille.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Tahmeaa possua, ohutta leipää & pikkelöityjä vihanneksia, Johannan reseptiHellapoliisin kana-kasviskrepitLohipatee juurisellerilläKotitekoinen maksapateeKaritsankruunu ja béarnaisekastikeMunakoisovuoka melanzane ja tomaattikastike
PorsaanleikePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanleike
  • 05.10.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaa

  • 18.02.201300:00
    Vasikanleike

    Oskarinleike

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Salaattijuustolla täytetyt porsaanleikkeet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juustoleikkeet

  • 18.02.201300:00
    Perunamuusi

    Paneerattua porsaanseläkettä paistettujen vihannesten ja perunamuusin kera