Porsaanleike & limettivoi

Ainekset

  • 500 g porsaan ulkofileetä
  • n. 2 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 munaa
  • tilkka kylmää vettä
  • n. 2 dl korppujauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Limettivoi

  • 300 g voita
  • 2 limettiä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • persiljaa

Valmistusohje

Poista ulkofileestä kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa neljä pihviä ja nuiji ohuiksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Riko munat lautaselle ja sekoita mukaan hieman vettä. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kypsäksi pannulla kuumassa rypsiöljyssä noin 2 min. per puoli.

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Hienonna valkosipulinkynsi mukaan. Raasta voin joukkoon limetin kuoret ja purista mukaan mehu. Hienonna persilja ja lisää mukaan. Vatkaa maustevoi kevyeksi vaahdoksi. Pyöritä kelmun tai folion avulla pötköksi ja laita kylmään jähmettymään. Leikkaa voista nappi leikkeiden päälle. Tämä maustevoi sopii myös mainiosti paistetuille ja grillatuille kalaruoille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.