Porsaanlapapata
Lihatiskiltä löytää usein pieniä, hienoja porsaan lapapaisteja. Hintansa arvoista ja mureaa lihaa, jota voit käyttää viipaleina grillillä, tai padassa, kuten tässä reseptissä.
Neljälle
- noin 600 g porsaanlapaa, kuutioina
- 1 pieni purjo, viipaleina
- 2 porkkanaa, viipaleina
- noin 10 pientä uutta perunaa
- 1 tl rosmariinia
- ½ tl timjamia
- 6 katajanmarjaa
- ½ liemikuutio + 1 dl vettä
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Paista lihoja padassa hetki, lisää sitten kaikki vihannekset ja huolellisesti harjatut perunat. Mausta.
2. Kaada pohjalle hieman lientä ja hauduta hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki