Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaanlapaa sipulikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 400 g tuoresuolattua porsaanlapaa viipaleina
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl fariinisokeria
  • 4 dl maitoa
  • 4 tl Maizenaa
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • vastajauhettua pippuria
  • soijaa
  • 4-5 keitettyä perunaa (400 g)
  • 400 g keitettyjä paprikasuikaleita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Voitele paistinpannu öljytilkalla. Leikkaa porsaanlapa viipaleiksi ja paista pannulla.

2. Mittaa maito, Maizena ja kasvisliemijauhe kannelliseen purkkiin ja ravistele tasaiseksi suurukseksi. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää Maizena-suurus ja kiehauta. Hauduta pari minuuttia, kunnes kastike sakenee. Mausta fariinisokerilla ja pippurilla. Lisää tilkka soijakastiketta väriä antamaan.

3. Tarjoilu: Purista perunat perunalumeksi lautasille ja koristele paprikasuikaleilla ja hienonnetulla persiljalla. Annostele paistettu porsaanlapa lautasille ja tarjoa sipulikastikkeen kera.

Porsaanlapa sipulikastikkeessa on perinteinen ruotsalainen arkiruoka. Tämä on klassikon hieman kevyempi versio. Poistamalla porsaanlavassa näkyvän rasvan vältät turhat kalorit. Poista rasva kuitenkin paistetusta lihasta, jotta aromit säilyvät.

Lisää aiheesta:

Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastikeKokonaisena paistettu porsaanfilee portviinikastikkeen keraKaritsankyljykset ja sipuliperunatUnkarilainen gulassiPannupihvit sipuliliemessäKevyt picatta tomaattikastikkeen kera
PorsaanlihapataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta