Porsaanlapaa sipulikastikkeessa

Porsaanlapa sipulikastikkeessa on perinteinen ruotsalainen arkiruoka. Tämä on klassikon hieman kevyempi versio. Poistamalla porsaanlavassa näkyvän rasvan vältät turhat kalorit. Poista rasva kuitenkin paistetusta lihasta, jotta aromit säilyvät.

4 annosta

  • 400 g tuoresuolattua porsaanlapaa viipaleina
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl fariinisokeria
  • 4 dl maitoa
  • 4 tl Maizenaa
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • vastajauhettua pippuria
  • soijaa
  • 4-5 keitettyä perunaa (400 g)
  • 400 g keitettyjä paprikasuikaleita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Voitele paistinpannu öljytilkalla. Leikkaa porsaanlapa viipaleiksi ja paista pannulla.

2. Mittaa maito, Maizena ja kasvisliemijauhe kannelliseen purkkiin ja ravistele tasaiseksi suurukseksi. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää Maizena-suurus ja kiehauta. Hauduta pari minuuttia, kunnes kastike sakenee. Mausta fariinisokerilla ja pippurilla. Lisää tilkka soijakastiketta väriä antamaan.

3. Tarjoilu: Purista perunat perunalumeksi lautasille ja koristele paprikasuikaleilla ja hienonnetulla persiljalla. Annostele paistettu porsaanlapa lautasille ja tarjoa sipulikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja