Porsaanfileetä orange
Ellet löydä mandariinilohkoja tähän helppoon porsaanfileeruokaan, voit hyvin käyttää mangoa tai muuta happamenmakeaa hedelmää. Vuoan voit valmistella hyvin etukäteen, ja se sopii useimmille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1 kg porsaanfileetä
- 2 pientä keltasipulia, hienonnettuina
- 50 g voita
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 pieni prk mandariineja, n. 200 g
- 1 laakerinlehti
- pari persiljanoksaa
- hienoksi suikaloitua appelsiininkuorta kastikkeeseen
- arrowjuurta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta filee ja ruskista hyvin joka puolelta.
2. Laita filee pataan, lisää sipuli, laakerinlehti, viini ja mandariiniliemi. Keitä hiljalleen kannen alla n. 20 minuuttia.
3. Nosta liha padasta. Keitä kastiketta kokoon hieman. Siivilöi ja suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan.
4. Viipaloi liha, tarjoile mandariininlohkojen kera. Glaseeraa tilkalla kastiketta, tarjoile loput kastikkeesta erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti