Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Poronpaistia villillä kastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Villi paisti juhlaville päivällisille. Tarjoile perunakrokettien ja kevyesti keitetyn ja sitten paistetun lehtisellerin kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle

  • noin 2 kg poronpaistia
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 1 naudanliemikuutio
  • noin 4 dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 dl siivilöityä paistolientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8-10 katajanmarjaa, murskattuina
  • 3 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • lehtiselleriä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Mausta paisti joka puolelta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Ruskista pannulla ja laita uunivuokaan sipulien kera.

3. Vatkaa pannulta maut viinillä, siivilöi vuokaan. Murusta mukaan liemikuutio, lisää vettä. Pistä lihaan paistolämpömittari. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 67-70 astetta.

4. Siivilöi ja kuori liemi. Keitä lientä 10 minuuttia kerman ja katajanmarjojen kera, suurusta jauhoilla, jotka sekoitat tilkkaan vettä. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää hyytelö ja kermaviili, sekoita.

Lisää aiheesta:

Naudanpaistia ja kantarellikastikettaUunilammascurryPääsiäisen lammaspaistiJänis kermakastikkeessaLampaanpaisti pääsiäiseksiVasikanpaisti tillikastikkeessa
PoronpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti
  • 07.01.201614:16
    Tartar

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Raejuustoleivokset poronpaistin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistikukka

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistituutit piparjuurikermalla ja avokadolla

  • 18.02.201300:00
    Cocktail alkupalat

    Akseli Herlevin Savuporosnäcksit