Poronpaistia villillä kastikkeella

Villi paisti juhlaville päivällisille. Tarjoile perunakrokettien ja kevyesti keitetyn ja sitten paistetun lehtisellerin kera.

Kahdeksalle

  • noin 2 kg poronpaistia
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 1 naudanliemikuutio
  • noin 4 dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 dl siivilöityä paistolientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8-10 katajanmarjaa, murskattuina
  • 3 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 2 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • lehtiselleriä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Mausta paisti joka puolelta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Ruskista pannulla ja laita uunivuokaan sipulien kera.

3. Vatkaa pannulta maut viinillä, siivilöi vuokaan. Murusta mukaan liemikuutio, lisää vettä. Pistä lihaan paistolämpömittari. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 67-70 astetta.

4. Siivilöi ja kuori liemi. Keitä lientä 10 minuuttia kerman ja katajanmarjojen kera, suurusta jauhoilla, jotka sekoitat tilkkaan vettä. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää hyytelö ja kermaviili, sekoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.