Poronkäristystä ja sieniä

Tämä on ihana talviruoka, joka on helppo taikoa esiin lyhyellä varoitusajalla. Muuntele ruokaa halutessasi erilaisilla sienillä ja pekonilla. Tarjoile puolukoiden, tai kuten kuvassa, pakastettujen mustaherukoiden ja herkullisen perunamuusin kera.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 600 g pakastettua poronkäristystä
  • 1 keltasipuli
  • voita paistamiseen
  • 1 l tuoreita sieniä (suppilovahveroita, haperoita tai tatteja)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Tarjoiluun

  • puolukoita
  • perunamuusia

Valmistusohje

1. Kuori, viipaloi ja paista sipuli voissa. Puhdista sienet ja paloittele isoiksi paloiksi, ruskista voissa.

2. Sekoita sienet ja sipuli. Keitä sieni-sipuliseos kermassa, murusta mukaan liemikuutio.

3. Ruskista poronkäristys 3-4 erässä kuumassa pannussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada poronkäristys sieniseokseen, lisää soija. Anna kiehua kokoon hetki.

4. Tarjoile puolukoiden ja perunamuusin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.