Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Poronkäristystä ja sieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 600 g pakastettua poronkäristystä
  • 1 keltasipuli
  • voita paistamiseen
  • 1 l tuoreita sieniä (suppilovahveroita, haperoita tai tatteja)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Tarjoiluun

  • puolukoita
  • perunamuusia

Valmistusohje

1. Kuori, viipaloi ja paista sipuli voissa. Puhdista sienet ja paloittele isoiksi paloiksi, ruskista voissa.

2. Sekoita sienet ja sipuli. Keitä sieni-sipuliseos kermassa, murusta mukaan liemikuutio.

3. Ruskista poronkäristys 3-4 erässä kuumassa pannussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada poronkäristys sieniseokseen, lisää soija. Anna kiehua kokoon hetki.

4. Tarjoile puolukoiden ja perunamuusin kera.

Tämä on ihana talviruoka, joka on helppo taikoa esiin lyhyellä varoitusajalla. Muuntele ruokaa halutessasi erilaisilla sienillä ja pekonilla. Tarjoile puolukoiden, tai kuten kuvassa, pakastettujen mustaherukoiden ja herkullisen perunamuusin kera.

Lisää aiheesta:

Vaahtoava sienikeittoPoronkäristys-piparjuuriwokkiKananmaksahöystö herkkusienten keraPoronkäristyspata herkkusienten keraPoronkäristys sienten ja punasipulin keraSienikeitto pekonin ja ranskankerman kera
PoronkäristysKananmunatonRiistakausiSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronkäristys
  • 24.09.202115:30
    Viiden jälkeen

    Kim Mikkolan Poro XO

  • 18.02.201300:00
    Riista

    Riistakäristystä ja pastaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riistakäristyspannu kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronkäristyspata herkkusienten kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronkäristys sienten ja punasipulin kera