Poronkäristys sienten ja punasipulin kera

Ennen poronkäristystä varten höylättiin pieniä siivuja kuivatusta poronlavasta. Nykyään poronkäristystä saa pieninä, käytännöllisinä paketteina kauppojen pakastealtaasta. Hyviä sieniä poron kera ovat suppilovahverot, haperot tai tatit.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 600 g pakastettua poronkäristystä
  • 2 punasipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 litra tuoreita sieniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa
  • pippuria
  • 600 g puikulaperunoita, kuorineen keitettyjä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi punasipuli ja paista ½ ruokalusikallisessa voita. Puhdista sienet ja leikkaa isoiksi paloiksi, ruskista ½ ruokalusikallisessa voita.

2. Sekoita sienet ja ¼ sipulista. Keitä sieni-sipulisekoitus kermassa, murusta joukkoon liemikuutio.

3. Ruskista poronkäristys kuumalla pannulla 3-4 erässä lopussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Tarjoile poronkäristys, sieni-sipulisekoitus ja loput sipulista pienissä kasoissa pituussuuntaan halkaistujen, keitettyjen puikulaperunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.