Poronkäristys sienten ja punasipulin kera
Ennen poronkäristystä varten höylättiin pieniä siivuja kuivatusta poronlavasta. Nykyään poronkäristystä saa pieninä, käytännöllisinä paketteina kauppojen pakastealtaasta. Hyviä sieniä poron kera ovat suppilovahverot, haperot tai tatit.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 600 g pakastettua poronkäristystä
- 2 punasipulia
- 2 rkl voita
- 1 litra tuoreita sieniä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 lihaliemikuutio
- suolaa
- pippuria
- 600 g puikulaperunoita, kuorineen keitettyjä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi punasipuli ja paista ½ ruokalusikallisessa voita. Puhdista sienet ja leikkaa isoiksi paloiksi, ruskista ½ ruokalusikallisessa voita.
2. Sekoita sienet ja ¼ sipulista. Keitä sieni-sipulisekoitus kermassa, murusta joukkoon liemikuutio.
3. Ruskista poronkäristys kuumalla pannulla 3-4 erässä lopussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoile poronkäristys, sieni-sipulisekoitus ja loput sipulista pienissä kasoissa pituussuuntaan halkaistujen, keitettyjen puikulaperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka