Mainos
Mainos

Ennen poronkäristystä varten höylättiin pieniä siivuja kuivatusta poronlavasta. Nykyään poronkäristystä saa pieninä, käytännöllisinä paketteina kauppojen pakastealtaasta. Hyviä sieniä poron kera ovat suppilovahverot, haperot tai tatit.

Neljälle

Ainekset

  • 600 g pakastettua poronkäristystä
  • 2 punasipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 litra tuoreita sieniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa
  • pippuria
  • 600 g puikulaperunoita, kuorineen keitettyjä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi punasipuli ja paista ½ ruokalusikallisessa voita. Puhdista sienet ja leikkaa isoiksi paloiksi, ruskista ½ ruokalusikallisessa voita.

2. Sekoita sienet ja ¼ sipulista. Keitä sieni-sipulisekoitus kermassa, murusta joukkoon liemikuutio.

3. Ruskista poronkäristys kuumalla pannulla 3-4 erässä lopussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Tarjoile poronkäristys, sieni-sipulisekoitus ja loput sipulista pienissä kasoissa pituussuuntaan halkaistujen, keitettyjen puikulaperunoiden kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.