Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Poroa, sieniä ja kolmen värin juuria

Julkaistu 25.10.2016 14:25

MTV LIFESTYLE

2 annosta

  • 350 g poron sisäpaistia
  • 100 g metsäsieniä
  • 1 punajuuri
  • 1 keltajuuri
  • 1 raitajuuri
  • ½ nippu kevätsipulia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • suolaa ja valkopippuria myllystä
  • intiaanisokeria
  • yrttejä

Valmistusohje

Puhdista poron sisäpaistista kalvot pois ja leikkaa pihveiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

Keitä puna-, kelta- ja raitajuuret höyrykattilassa kuoret päällä. Puhdista sienet.

Kuori juuret ja leikkaa viipaleiksi.

Paista pihvit pannulla haluamaasi kypsyyteen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta pihvit folioon vetäytymään noin 10 minuutin ajaksi.

Lisää oliiviöljyä pannulle ja paista sieniä viitisen minuuttia kevätsipulirenkaiden kanssa. Lisää joukkoon puna-, kelta- ja raitajuuret ja lämmitä juurekset . Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon balsamico ja intiaanisokeri.

Kokoa annos lautaselle.

Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistat porosta, sienistä ja juureksista herkullisen ja kevyen aterian. Annos valmistuu terveellisesti ilman kermaa. Vähärasvainen ja maukas poro on annoksen pääosassa.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoHellapoliisin Tulinen Mifu-kasvispaistosKuharullatSienivartaat ja paistettu polentaSiikaa ja metsäsieni-perunapaistostaKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
SienetJuureksetPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 21.01.202212:34
    Maailman keittiöt

    Aasialainen jättikatkarapukeitto Harri Syrjäsen tapaan

  • 12.09.201708:52
    Hellapoliisi

    Metsäsienimunakas

  • 25.10.201614:25
    Juurekset

    Poroa, sieniä ja kolmen värin juuria

  • 21.10.201609:26
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin tuorepastaa, Härkistä ja siitakesieniä

  • 26.08.201613:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kantarelli-pekonipasta