Mainos
Mainos

Poroa, sieniä ja kolmen värin juuria

Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistat porosta, sienistä ja juureksista herkullisen ja kevyen aterian. Annos valmistuu terveellisesti ilman kermaa. Vähärasvainen ja maukas poro on annoksen pääosassa.

2 annosta

  • 350 g poron sisäpaistia
  • 100 g metsäsieniä
  • 1 punajuuri
  • 1 keltajuuri
  • 1 raitajuuri
  • ½ nippu kevätsipulia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • suolaa ja valkopippuria myllystä
  • intiaanisokeria
  • yrttejä

Valmistusohje

Puhdista poron sisäpaistista kalvot pois ja leikkaa pihveiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

Keitä puna-, kelta- ja raitajuuret höyrykattilassa kuoret päällä. Puhdista sienet.

Kuori juuret ja leikkaa viipaleiksi.

Paista pihvit pannulla haluamaasi kypsyyteen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta pihvit folioon vetäytymään noin 10 minuutin ajaksi.

Lisää oliiviöljyä pannulle ja paista sieniä viitisen minuuttia kevätsipulirenkaiden kanssa. Lisää joukkoon puna-, kelta- ja raitajuuret ja lämmitä juurekset . Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon balsamico ja intiaanisokeri.

Kokoa annos lautaselle.

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.