Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Poro-kantarellipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mieto poro-kantarellimuhennos pääsee oikeuksiinsa rapeassa piiraskuoressa. Maistuu alkuruokana, iltapalana ja noutopöydässä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 150 g kylmää voita
  • 1 rkl jäävettä
  • 1 maustemitta suolaa

Täyte

  • 250 g poronkäristystä
  • 5 dl kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 4 rkl voita + paistamiseen
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Leikkaa voi palasiksi. Hakkaa leivinpöydällä veitsellä jauhot, suola ja voi yhteen. Työstä nopeasti taikinaksi ja vaivaa vesi sekaan. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin vähintään tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 25 minuuttia.

2. Leikkaa poronkäristyslihat suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista kantarellit ja pane ne kylmään paistinpannuun, kuumenna kohtalaisella lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Nosta lämpöä, lisää pannulle voi ja paista hetki, jonka jälkeen lisää sipulisilppu sekä poronkäristyslihat. Paista yhdessä jonkin aikaa. Sulata voita kasarissa muhennosseosta varten. Lisää jauho ja sekoita joukkoon kerma ja maito vähän kerrallaan, sekoita koko ajan. Keitä hiljaa paksuhkoksi muhennosseokseksi, suolaa ja pippuroi.

3. Levitä sipuli-sieni-poroseos piiraskuoreen ja kaada päälle muhennosseos. Sirota pinnalle juustoraaste. Paista noin 20 minuuttia uunissa, kunnes juustokuorrutus on kullanruskea.

Lisää aiheesta:

Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteelläButlerin juustopiirasSipuli-anjovispiirasTomaattipiirasPiiras sieni-vihannestäytteelläJuhlava kanapiiras
SienipiirakkaSuolaiset piirakatAlkuruoatLiharuokaKananmunatonSadonkorjuuSienisatoBrunssiVälipalatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 01.11.201808:00
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Suussasulava sienipiirakka

  • 22.01.201613:54
    Päivän resepti

    Hellapoliisin pienet sienipiiraat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sieni-juustokeksit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset piirakat

    Savuporo-sienipiiras