Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanakeitto ja lammasvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 300 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 4 porkkanaa
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä
  • ½ tl kidesokeria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • tuoretta timjamia

Tarvitset myös

  • 4 puista grillitikkua

Valmistusohje

1. Keitto: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat. Paista sipulia ja porkkanaa öljyssä muutama minuutti. Puserra mukaan valkosipuli, ripottele päälle sokeri. Kaada mukaan viini ja liemi ja anna kiehua n. 15 minuuttia. Sekoita keitto tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja kuumenna juuri ennen tarjoilua.

2. Vartaat: Laita puutikut likoamaan veteen. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele lampaanliha pieniksi paloiksi ja pujota palat vartaisiin. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja penslaa öljyllä. Grillaa grillipannulla tai ruskista paistinpannulla. Paista vartaat valmiiksi uunissa n. 5 minuuttia.

3. Tarjoile keitto neljältä lämpimältä, syvältä lautaselta. Ripottele päälle tuoretta timjamia. Asettele joka lautaselle lammasvarras, koristele myös vartaat timjamilla.

Lisää aiheesta:

Sieni-kanahöystö kinkun ja bulgurin keraGrillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraKiinalaista nuudeleita jauhelihan keraMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinSouvlakivartaat ja tomaattikastikeSoseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera
KasviskeittoLammasvartaatAlkuruoatKeitotLiharuokaKananmunatonLaktoositon

Tämä keitto on herkullinen pieni lounas tai illallinen. Jos haluat tarjoilla sen alkuruokana, resepti riittää kuudelle, mutta muista silloin tehdä kaksi varrasta lisää.

Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto