Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanakakkuvohvelit ja kookoskermavaahtoa

Julkaistu 23.05.2017 14:58

MTV LIFESTYLE

Jos tykkäät porkkanakakusta ja vohveleista, rakastat näitä herkullisia porkkanakakkuvohveleita, joita ruokabloggaaja Nanna Rintala valmisti Makujen Aamu- ohjelmassa.

  • Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton

5 belgialaista vohvelia tai 8 tavallista vohvelia

  • (vegaaninen)
  • 5 dl spelttijauhoja
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl suolaa
  • 2, 5 dl raastettua porkkanaa
  • 0,5 l mantelimaitoa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 tl vaniljaesanssia
  • (0,5-1 dl sokeria halutessasi)

Tarjoiluun

  • 400 g kookoskermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2-3 tl tomusokeria
  • marjoja, hedelmäkuutioita tai hilloa

Valmistusohje

Laita vohvelirauta kuumenemaan.

Sekoita kuiva-aineet: spelttijauho, pellavansiemenrouhe, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, muskottipähkinä ja suola.

Sekoita raastettu porkkana, mantelimaito, öljy ja vaniljaesanssi ensin keskenään ja yhdistä sitten kuiva-aineiden kanssa.

Anna taikinan turvota muutama minuutti. Paista vohveliraudalla kauniita kullanruskeita vohveleita.

Valmista kookoskermasta kermavaahto. Laita purkki jääkaappiin jo edellisenä iltana. Vaahdota viileä paksu kookoskerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla ja halutessasi makeuta tomusokerilla.

Tarjoile porkkanakakkuvohvelit lämpöisinä kookoskermavaahdon ja marjojen tai hedelmäkuutioiden tai hillon kera.

Lisää aiheesta:

Helppo ja mehevä omenakakkuKoko Suomi leipoo: Porkkana-BritaTee mustikkapiirakka uudella tapaa – superherkullinen lopputulos!Banaani sopii täydellisesti yhteen maapähkinävoin kanssa – testaa helppo reseptiNäin kurpitsa kannattaa hyödyntää: Leivo kinuskisia herkkumuffinssejaKahvivanukas
Makujen aamuVegaaninenMaidotonMakeat vohvelitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makujen aamu
  • 03.04.201909:00
    Huomenta Suomi

    Makujen aamu: Seesami-broilerinugetit, teriyaki-juureksia ja mangomajoneesia

  • 27.03.201909:00
    Quesadillat

    Makujen aamu: Quesadillat maissisalaatilla ja avokado-jogurttikastikkeella

  • 20.03.201909:00
    Lohikeitto

    Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeitto

  • 13.03.201909:25
    Broileri

    Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä

  • 20.06.201807:16
    Huomenta Suomi

    Vuohenjuusto-munakoisoburgeri, grillattuja kasviksia ja harissakastiketta