Porkkanakakku valkosuklaakuorrutteella
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- n. 12 palaa
Taikina
- 2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
- 2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl porkkanaraastetta
- 2 munaa
- 2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
- 2 dl kevytkermavalmistetta
Kuorrutus
- 100 g valkosuklaata
- 100 g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl tomusokeria
- hiven sahramia tai kurkumaa tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä
Voiteluun
- rasvaa
- korppujauhoja
Koristeluun
- keväisiä rakeita
Valmistusohje
Porkkanaraaste mehevöittää taikinan ja lopputuloksena syntyy täyteläinen, kostea kakku. Jos leivot lasten kanssa, niin voit tehdä kakun muffinivuokiin, esim. pupu-annosvuokiin.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen kakun tai muffinien päälle.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria