Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanakakku valkosuklaakuorrutteella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • n. 12 palaa

Taikina

  • 2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • 2 dl tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 2 munaa
  • 2 dl juoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
  • 2 dl kevytkermavalmistetta

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl tomusokeria
  • hiven sahramia tai kurkumaa tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä

Voiteluun

  • rasvaa
  • korppujauhoja

Koristeluun

  • keväisiä rakeita

Valmistusohje

Porkkanaraaste mehevöittää taikinan ja lopputuloksena syntyy täyteläinen, kostea kakku. Jos leivot lasten kanssa, niin voit tehdä kakun muffinivuokiin, esim. pupu-annosvuokiin.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen kakun tai muffinien päälle.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Runebergin juustokakkuRuneberginkakkuRunebergintortutMokkaneliötPääsiäisen pirteät kuppikakutMansikkakakku
PorkkanakakkuKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku
  • 18.12.202010:41
    Juustokakku

    Puolukka-kinuskijuustokakku – suussa sulava juustokakku porkkanakakkupohjalla

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Katjan rohkean rakastajan porkkanaleivokset

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Pääsiäisen porkkanakakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkanakakku appelsiinimarmeladilla

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Porkkana-punajuurikakku