Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanakakku appelsiinimarmeladilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 dl hienosti raastettua porkkanaa (n. 4 porkkanaa)
  • 1 tlk ananasmurskaa
  • 100 g pekaanipähkinöitä tai muita pähkinöitä murskattuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl muskottia

Kuorrute

  • appelsiinimarmeladia
  • 50 g pehmeää voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 170 g tomusokeria
  • 1 rkl limemehua/sitruunamehua

Valmistusohje

Nosta kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön pehmenemään. Vatkaa keskenään kananmunat ja sokeri, lusikoi joukkoon porkkanaraaste ja ananas. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita pienissä erissä taikinamassaan. Lisää joukkoon myös öljy. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin puoli tuntia 170 asteessa.

Kun kakku on valmis, nosta se ritilälle jäähtymään ja tee sillä välin kuorrute. Sekoita juustoon ja voihin tomusokeri sekä sitruunamehu. Jos kuorrute vaikuttaa liian juoksevalta, lisää enemmän tomusokeria. Levitä jäähtyneen kakun päälle ohut kerros appelsiinimarmeladia ja levitä tämän päälle valkoinen kuorrute. Koristele vetämällä kuorrutteen päälle haarukalla raitoja.

Jos käytät laakeaa uunipeltiä kakun paistamiseen, leikkaa jäähtynyt kakku kahtia, levitä toisen puolikkaan päälle appelsiinimarmeladia ja nosta toinen puolikas sen päälle. Päällystä ylin kerros marmeladilla ja kuorrutteella. Näin saat korkeamman porkkanakakun.

Lisää aiheesta:

Sitruunainen mansikka-kookosbritaKoko Suomi leipoo: Puolukkainen porkkanakääretorttu pulled pork-täytteellä, IidaHelppo ja mehevä omenakakkuKoko Suomi leipoo: Porkkana-BritaVadelma-rahkakakkuSuklainen unelma
PorkkanakakkuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanakakku
  • 18.12.202010:41
    Juustokakku

    Puolukka-kinuskijuustokakku – suussa sulava juustokakku porkkanakakkupohjalla

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Katjan rohkean rakastajan porkkanaleivokset

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Pääsiäisen porkkanakakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkanakakku appelsiinimarmeladilla

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Porkkana-punajuurikakku