Porkkanahalva

Porkkanasta, mantelista ja kermavaahdosta syntyy ihana kesäherkku. Herkutellaan Kristan johdolla.

Ainekset 4:lle

  • 400 g porkkanoita
  • 3 rkl rusinoita
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 3/4 dl ruokosokeria

Koristeluun

  • Mantelilastuja

Lisäksi

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Keitä porkkanaraastetta, rusinoita, kardemummaa ja kanelia kookosmaidossa ilman kantta noin 50 minuuttia, kunnes porkkana on pehmeää ja valtaosa nesteestä haihtunut.

Lisää sokeri. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Tarjoa hieman lämpimänä mantelilastujen ja kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.