Mainos
Porkkana-sipulimuffinit
Julkaistu
Muffinit ovat terveellisempi vaihtoehto rasvaisille pasteijoille. Tällä ohjeella voit tehdä myös matalan suolaisen porkkanakakun (irtopohjavuokaan). Kypsän kakun voi halutessa koristella esim. porkkanamehulla ja täyttää tuorejuustolla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
n. 15 kpl
- 3 dl pikakaura+kuitu hiutaleita (Myllyn Paras)
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 tl rakuunaa (tai tuoretta yrttiä)
- 2 porkkanaa raasteena (n.150 g)
- 1 iso sipuli (100 g pakastesipulia)
- tai 1-2 paprikaa kuutioina
- n. 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 dl kermaviiliä
- 1 rkl hunajaa (juoksevaa)
- ½ dl öljyä
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Mikäli et pidä sipulista, voit käyttää enemmän porkkanaraastetta. Lisää muut aineet sekaan. Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan