Porkkana-raejuustosämpylät
Raejuusto ja porkkana tekevät leivästä mehevän. Jos käytät täysjyvää sisältävää erikoisvehnäjauhoa, leipä on vieläkin terveellisempää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
20 sämpylää
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 4 dl porkkanaraastetta
- 2 tl suolaa
- 250 g raejuustoa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4 dl grahamjauhoa
- n. 15 dl erikoisvehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat sileänjoustavan taikinan. Vaivaa huolellisesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahtia. Pyöritä paloista kaksi pitkää säiettä ja leikkaa ne paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna nousta peitettyinä 20 minuuttia.
3 Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa