Porkkana-raejuustosämpylät

Raejuusto ja porkkana tekevät leivästä mehevän. Jos käytät täysjyvää sisältävää erikoisvehnäjauhoa, leipä on vieläkin terveellisempää.

20 sämpylää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 4 dl porkkanaraastetta
  • 2 tl suolaa
  • 250 g raejuustoa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl grahamjauhoa
  • n. 15 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat sileänjoustavan taikinan. Vaivaa huolellisesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahtia. Pyöritä paloista kaksi pitkää säiettä ja leikkaa ne paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna nousta peitettyinä 20 minuuttia.

3 Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.