Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkana-kesäkurpitsalasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 16 vihreää lasagnelevyä
  • 2 porkkanaa kuutioina
  • ½ kesäkurpitsa kuutioina
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 1 keltainen paprika kuutioina
  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 2½ dl voimakkaanmakuista juustoraastetta
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Bechamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin Bechalme-kastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna suuruksen vetäytyä pari minuuttia. Sekoita välillä, jotta suurus ei ruskistu tai pala pohjaan. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja ripauksella vastajauhettua valkopippuria. Hauduta kastiketta 10-15 minuuttia.

2. Kuullota porkkanat, kesäkurpitsa, sipuli, paprikat ja valkosipulinkynnet oliiviöljyssä. Älä anna kasvisten pehmetä liikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää bechamel-kastike ja sekoita. Asettele lasagnelevyt voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Pane vuokaan kerroksittain kastiketta ja lasagnelevyjä.

3. Pane ylimmäksi kerros lasagnelevyjä ja levitä päälle kauhallinen kastiketta. Ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Vihanneslasagne paprikallaKasvilasagne raejuuston keraLasagne BologneseKasvislasagne papujen keraSavulohi-pinaattilasagneGunillan lasagne
KasvislasagneKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Kun kotimaisissa kasviksissa on vielä runsaasti makua, on aika valmistaa paprikalta ja valkosipulilta tuoksuvaa kasvislasagnea. Valmista ensin kastike (valkoinen peruskastike) ja olet jo puolivälissä. Lasagne valmistuu uunissa noin puolessa tunnissa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne
  • 25.02.202209:06
    Lasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 27.01.202013:04
    Moussaka

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 29.01.201814:27
    Lasagne

    Kasvislasagne

  • 25.10.201614:16
    Pääruoat

    Munakoiso-zucchinilasagne ja tomaattikompotti

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkana-kesäkurpitsalasagne