Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkalatahna eli vegaaninen vaihtoehto savulohitahnalle

Porkkalatahna on helppo lisuke joulupöytään.
Porkkalatahna on helppo lisuke joulupöytään.Hanna Hurtta/Kasviskapina
Julkaistu 19.12.2024 14:15

MTV LIFESTYLE

Ruokatoimittaja ja Kasviskapina-vaikuttaja Hanna Hurtta vinkkaa helpon vegaanisen vaihtoehdon joulupöytään.

  • Ruokavalio: Vegaaninen, Kasvisruoka

Porkkalatahna

  • 2 dl valmista porkkalaa (resepti alla)
  • 1 pieni punasipuli
  • 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 150 g vegaanista tuorejuustoa
  • 3 rkl kasvipohjaista fraichea
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • suolaa ja valkopippuria

Helppo porkkala

  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 1 l vettä
  • 1 rkl + 1 tl suolaa
  • 1 ½ rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ tl nestesavua / savuaromia
  • 1 tl situunan mehua tai valkoviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • (pala nori-arkista)

Valmistusohje

Porkkalatahna:

  1. Hienonna porkkala. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna tilli.
  2. Siirrä tuorejuusto kulhoon ja notkista se sekoittamalla. Sekoita joukkoon fraiche ja sitruunan mehu.
  3. Lisää porkkala, punasipuli ja tilli. Mausta oman maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.
  4. Laita tahna hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.

Helppo porkkala:

  1. Kuori porkkanat. Kuumenna 1 rkl suolalla maustettu vesi kiehuvaksi, laita porkkanat veteen ja keitä 20 minuuttia. Ota pois vedestä ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita marinadi ainekset rypsiöly, nestesavu, sitruunan mehu, sokeri ja 1 tl suolaa kulhoon. Halutessasi voit murustella joukkoon myös palan noria.
  3. Suikaloi porkkanat juustohöylällä ja sekoita marinadiin.
  4. Anna porkkalan marinoitua jääkaapissa vähintään yhden vuorokauden ajan.

Resepti ja kuva: Hanna Hurtta/Kasviskapina 
 

Lisää aiheesta:

MasterChef: Grillattu kaali, kaali-omenasalaatti, puolukkaa – Sinisen joukkueen reseptiPaistettu rosolli ja uppomunaHellapoliisin lampaan karetta ja parsaaPaistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaaGraavattu lampaansatula sinappikastikkeellaHunajakinkku ja mimosasalaatti
VegaaninenJouluKasvisruokavalioLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Vegaaninen
  • 24.4.16:10
    Makea puuro

    Kaurapuuro Hans Välimäen tapaan

  • 19.12.202414:15
    Joulu

    Porkkalatahna eli vegaaninen vaihtoehto savulohitahnalle

  • 10.10.202410:21
    Tahnat

    Pistaasihummus

  • 28.06.202410:03
    mansikka

    Mansikoiden pakastus

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney