Popcornkakku
16.5.2014 Sini "Kinuskikissa" Visa leipoo tänään herkullisen makean popcornkakun. Resepti kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014).
Ainekset
- 1½ dl maissinjyviä
- rypsiöljyä
- (suolaa)
- 100 g voita
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 200 g valkosuklaata
Kinuskikastike
- 1½ dl kuohukermaa
- 1½ dl fariinisokeria
Valmistusohje
Kaada ison kattilan pohjalle ohut kerros öljyä ja lisää maissinjyvät. Nosta kattila liedelle lämpenemään ja laita kansi päälle. Odota, kunnes popcornit ovat poksahdelleet.
Kaada popcornit isoon kulhoon. Halutessasi suolaa kevyesti.
Mittaa voi ja siirappi kattilaan. Lämmitä liedellä sekoitellen, kunnes voi on sulanut. Nosta liedeltä ja jäähdytä hetki, jos seos ehti kiehahtaa.
Paloittele valkosuklaa ja lisää voi-siirappiseokseen. Sekoita, kunnes valkosuklaa on sulanut ja seos on tasaista.
Laita noin kolmannes popcorneista syrjään koristelua varten. Sekoita loppujen poppareiden joukkoon valkosuklaaseos.
Vuoraa kulho (tilavuus 2 l) kelmulla. Painele popcornseos kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Tee kakulle poppareista kuori. Ne tarttuvat tahmaiseen pintaan, mutta voit tarvittaessa käyttää liimana sokerikuorrutetta.
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen 5 minuuttia. Ota liedeltä – älä siis keitä kinuskiksi. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Kun kastike on kylmää, valuta sitä kakun päälle.
Vinkit
• Kakkua voi leikata kakkulapiolla murtaen. Varaa iso tarjoilulautanen putoilevien poppareiden vuoksi.
• Voit käyttää myös valmiita tai mikropoppareita. Tarvitset niitä noin 3,5 litraa.
• Kakkupalat on tarkoitettu syötäväksi sormilla!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta