Popcornkakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655784/landscape16_9/515/290/5e08977992a20f5f99eb895485d755c7/LW/popcorn-11918.jpg)
16.5.2014 Sini "Kinuskikissa" Visa leipoo tänään herkullisen makean popcornkakun. Resepti kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014).
Ainekset
- 1½ dl maissinjyviä
- rypsiöljyä
- (suolaa)
- 100 g voita
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 200 g valkosuklaata
Kinuskikastike
- 1½ dl kuohukermaa
- 1½ dl fariinisokeria
Valmistusohje
Kaada ison kattilan pohjalle ohut kerros öljyä ja lisää maissinjyvät. Nosta kattila liedelle lämpenemään ja laita kansi päälle. Odota, kunnes popcornit ovat poksahdelleet.
Kaada popcornit isoon kulhoon. Halutessasi suolaa kevyesti.
Mittaa voi ja siirappi kattilaan. Lämmitä liedellä sekoitellen, kunnes voi on sulanut. Nosta liedeltä ja jäähdytä hetki, jos seos ehti kiehahtaa.
Paloittele valkosuklaa ja lisää voi-siirappiseokseen. Sekoita, kunnes valkosuklaa on sulanut ja seos on tasaista.
Laita noin kolmannes popcorneista syrjään koristelua varten. Sekoita loppujen poppareiden joukkoon valkosuklaaseos.
Vuoraa kulho (tilavuus 2 l) kelmulla. Painele popcornseos kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Tee kakulle poppareista kuori. Ne tarttuvat tahmaiseen pintaan, mutta voit tarvittaessa käyttää liimana sokerikuorrutetta.
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen 5 minuuttia. Ota liedeltä – älä siis keitä kinuskiksi. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Kun kastike on kylmää, valuta sitä kakun päälle.
Vinkit
• Kakkua voi leikata kakkulapiolla murtaen. Varaa iso tarjoilulautanen putoilevien poppareiden vuoksi.
• Voit käyttää myös valmiita tai mikropoppareita. Tarvitset niitä noin 3,5 litraa.
• Kakkupalat on tarkoitettu syötäväksi sormilla!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka