Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Popcornkakku

Julkaistu 15.05.2014 13:21

16.5.2014 Sini "Kinuskikissa" Visa leipoo tänään herkullisen makean popcornkakun. Resepti kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit (Tammi 2014).

Ainekset

  • 1½ dl maissinjyviä
  • rypsiöljyä
  • (suolaa)
  • 100 g voita
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 200 g valkosuklaata

Kinuskikastike

  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1½ dl fariinisokeria

Valmistusohje

Kaada ison kattilan pohjalle ohut kerros öljyä ja lisää maissinjyvät. Nosta kattila liedelle lämpenemään ja laita kansi päälle. Odota, kunnes popcornit ovat poksahdelleet.

Kaada popcornit isoon kulhoon. Halutessasi suolaa kevyesti.

Mittaa voi ja siirappi kattilaan. Lämmitä liedellä sekoitellen, kunnes voi on sulanut. Nosta liedeltä ja jäähdytä hetki, jos seos ehti kiehahtaa.

Paloittele valkosuklaa ja lisää voi-siirappiseokseen. Sekoita, kunnes valkosuklaa on sulanut ja seos on tasaista.

Laita noin kolmannes popcorneista syrjään koristelua varten. Sekoita loppujen poppareiden joukkoon valkosuklaaseos.

Vuoraa kulho (tilavuus 2 l) kelmulla. Painele popcornseos kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Tee kakulle poppareista kuori. Ne tarttuvat tahmaiseen pintaan, mutta voit tarvittaessa käyttää liimana sokerikuorrutetta.

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen 5 minuuttia. Ota liedeltä – älä siis keitä kinuskiksi. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Kun kastike on kylmää, valuta sitä kakun päälle.

Vinkit

• Kakkua voi leikata kakkulapiolla murtaen. Varaa iso tarjoilulautanen putoilevien poppareiden vuoksi.

• Voit käyttää myös valmiita tai mikropoppareita. Tarvitset niitä noin 3,5 litraa.

• Kakkupalat on tarkoitettu syötäväksi sormilla!

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Suklaamarkiisia ja karviaismarjahilloa suklaakuvun alla ja amarettokastiketta, Pilvin reseptiSnickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkkuSuklaa-taatelikakkuKoko Suomi leipoo: ”Bee Café” - Kakkutikkari jäätelön mallisenaKinuskikissan seeprakakkuBrownie
SuklaakakkuMakuja ja ElämääMakujaYstävänpäiväKevään juhlatPäivän reseptiAjankohtaistaSyntymäpäivätJuhlatLastenkutsutNopeat ja helpotLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku