Pommes persillade – paistetut perunat valkosipulilla ja lehtipersiljalla

paistetut perunat peruna
Shutterstock

Paistetut perunat valmistuvat ihanan rapsakoiksi, kun potut keittää ensin kuutioina ja paistaa sitten pannulla. Makua näihin paistettuihin perunoihin antavat valkosipuli, voi ja lehtipersilja.

Ainekset

  • n. 700 g jauhoisia perunoita
  • 1 rkl + ¾ tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ rku lehtipersiljaa
  • 30 g parmesaanijuustoa
  • 4 rkl voita
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiöljyä

Valmistusohje

Paistetut lehtipersilja-valkosipuliperunat valmistuvat näin:

  1. Kuori ja leikkaa kuutioiksi perunat. Keitä hiljalleen kypsiksi suolatussa vedessä, kannen alla kattilassa.  
  2. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja pudota perunakuutiot talouspaperilla vuoratulle leivinpaperille. Kuivaa perunoita talouspaperilla ja anna pottujen jäähtyä noin 10 minuuttia.
  3. Hienonna sillä välin valkosipulinkynnet ja lehtipersilja ja raasta parmesaanijuusto. Sulata voi mikrossa pienessä kulhossa ja sekoita sen joukkoon hienonnettu valkosipuli, lehtipersilja, mustapippuri ja suola.
  4. Kuumenna pannulla keskilämmöllä oliiviöljy. Paista perunat pannulla kullanruskeiksi joka reunalta. Paista potut tarvittaessa erissä, jos ne eivät mahdu hyvin pannulle.
  5. Laita paistetut perunat isoon kulhoon ja lisää joukkoon maustettu voi. Viimeistele perunat parmesaaniraasteella.

Alkuperäinen resepti: The Kitchn

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.