Pommes persillade – paistetut perunat valkosipulilla ja lehtipersiljalla
Julkaistu
Paistetut perunat valmistuvat ihanan rapsakoiksi, kun potut keittää ensin kuutioina ja paistaa sitten pannulla. Makua näihin paistettuihin perunoihin antavat valkosipuli, voi ja lehtipersilja.
Ainekset
- n. 700 g jauhoisia perunoita
- 1 rkl + ¾ tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ rku lehtipersiljaa
- 30 g parmesaanijuustoa
- 4 rkl voita
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl oliiöljyä
Valmistusohje
Paistetut lehtipersilja-valkosipuliperunat valmistuvat näin:
- Kuori ja leikkaa kuutioiksi perunat. Keitä hiljalleen kypsiksi suolatussa vedessä, kannen alla kattilassa.
- Kaada perunoiden keitinvesi pois ja pudota perunakuutiot talouspaperilla vuoratulle leivinpaperille. Kuivaa perunoita talouspaperilla ja anna pottujen jäähtyä noin 10 minuuttia.
- Hienonna sillä välin valkosipulinkynnet ja lehtipersilja ja raasta parmesaanijuusto. Sulata voi mikrossa pienessä kulhossa ja sekoita sen joukkoon hienonnettu valkosipuli, lehtipersilja, mustapippuri ja suola.
- Kuumenna pannulla keskilämmöllä oliiviöljy. Paista perunat pannulla kullanruskeiksi joka reunalta. Paista potut tarvittaessa erissä, jos ne eivät mahdu hyvin pannulle.
- Laita paistetut perunat isoon kulhoon ja lisää joukkoon maustettu voi. Viimeistele perunat parmesaaniraasteella.
Alkuperäinen resepti: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta