Pommes persillade – paistetut perunat valkosipulilla ja lehtipersiljalla
Paistetut perunat valmistuvat ihanan rapsakoiksi, kun potut keittää ensin kuutioina ja paistaa sitten pannulla. Makua näihin paistettuihin perunoihin antavat valkosipuli, voi ja lehtipersilja.
Ainekset
- n. 700 g jauhoisia perunoita
- 1 rkl + ¾ tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ rku lehtipersiljaa
- 30 g parmesaanijuustoa
- 4 rkl voita
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl oliiöljyä
Valmistusohje
Paistetut lehtipersilja-valkosipuliperunat valmistuvat näin:
- Kuori ja leikkaa kuutioiksi perunat. Keitä hiljalleen kypsiksi suolatussa vedessä, kannen alla kattilassa.
- Kaada perunoiden keitinvesi pois ja pudota perunakuutiot talouspaperilla vuoratulle leivinpaperille. Kuivaa perunoita talouspaperilla ja anna pottujen jäähtyä noin 10 minuuttia.
- Hienonna sillä välin valkosipulinkynnet ja lehtipersilja ja raasta parmesaanijuusto. Sulata voi mikrossa pienessä kulhossa ja sekoita sen joukkoon hienonnettu valkosipuli, lehtipersilja, mustapippuri ja suola.
- Kuumenna pannulla keskilämmöllä oliiviöljy. Paista perunat pannulla kullanruskeiksi joka reunalta. Paista potut tarvittaessa erissä, jos ne eivät mahdu hyvin pannulle.
- Laita paistetut perunat isoon kulhoon ja lisää joukkoon maustettu voi. Viimeistele perunat parmesaaniraasteella.
Alkuperäinen resepti: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen