Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pommes persillade – paistetut perunat valkosipulilla ja lehtipersiljalla

Shutterstock
Julkaistu 15.01.2020 13:38

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • n. 700 g jauhoisia perunoita
  • 1 rkl + ¾ tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ rku lehtipersiljaa
  • 30 g parmesaanijuustoa
  • 4 rkl voita
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiöljyä

Valmistusohje

Paistetut lehtipersilja-valkosipuliperunat valmistuvat näin:

  1. Kuori ja leikkaa kuutioiksi perunat. Keitä hiljalleen kypsiksi suolatussa vedessä, kannen alla kattilassa.  
  2. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja pudota perunakuutiot talouspaperilla vuoratulle leivinpaperille. Kuivaa perunoita talouspaperilla ja anna pottujen jäähtyä noin 10 minuuttia.
  3. Hienonna sillä välin valkosipulinkynnet ja lehtipersilja ja raasta parmesaanijuusto. Sulata voi mikrossa pienessä kulhossa ja sekoita sen joukkoon hienonnettu valkosipuli, lehtipersilja, mustapippuri ja suola.
  4. Kuumenna pannulla keskilämmöllä oliiviöljy. Paista perunat pannulla kullanruskeiksi joka reunalta. Paista potut tarvittaessa erissä, jos ne eivät mahdu hyvin pannulle.
  5. Laita paistetut perunat isoon kulhoon ja lisää joukkoon maustettu voi. Viimeistele perunat parmesaaniraasteella.

Alkuperäinen resepti: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Maailman parhaat kermaperunat – helppo ohjePerunagnocchit, kasviksia ja lehtipersiljasalsaaSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaPorkkanapihvit kermassa haudutettujen mustajuurien kera
PerunatNopeat ja helpotLisäkeruoatKasvisruoka

Paistetut perunat valmistuvat ihanan rapsakoiksi, kun potut keittää ensin kuutioina ja paistaa sitten pannulla. Makua näihin paistettuihin perunoihin antavat valkosipuli, voi ja lehtipersilja.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat