Pomeranssilimppu

Oikeaa talven lohtuleipää, kun tuntee tämän leivän tuoksun vastapaistettuna, kaukana on kavala maailma.

Kaksi limppua

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • 75 g voisulaa
  • 2 rkl pomeranssinkuorta jauhettuna
  • 1 dl vehnänleseitä
  • 8 dl ruissihtijauhoa
  • 6 dl karkeaa vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon. Sekoita joukkoon ja vaivaa kaikki muut ainekset, vehnäjauho viimeiseksi, sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä tuorekelmulla ja nostata 40 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa hyvin vielä leivinpöydällä, muotoile kaksi limppua ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Anna nousta leivinliinan alla 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leivät lämpimällä vedellä. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes niillä on hieno väri ja kun leivän pohjaa koputtaessa ääni on ontto. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettynä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.