Pomeranssilimppu
Oikeaa talven lohtuleipää, kun tuntee tämän leivän tuoksun vastapaistettuna, kaukana on kavala maailma.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi limppua
- 50 g hiivaa
- 5 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- ½ dl siirappia
- 75 g voisulaa
- 2 rkl pomeranssinkuorta jauhettuna
- 1 dl vehnänleseitä
- 8 dl ruissihtijauhoa
- 6 dl karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon. Sekoita joukkoon ja vaivaa kaikki muut ainekset, vehnäjauho viimeiseksi, sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä tuorekelmulla ja nostata 40 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa hyvin vielä leivinpöydällä, muotoile kaksi limppua ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Anna nousta leivinliinan alla 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leivät lämpimällä vedellä. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes niillä on hieno väri ja kun leivän pohjaa koputtaessa ääni on ontto. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettynä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut